• 59,00 kr

Utgivarens beskrivning

God glid er boka for foreldre med barn som konkurrerer på ski, for birkebeinere eller andre som preparerer ski til renn. Du er nybegynner eller erfaren, men ønsker å bli en bedre skismører. God glid er pedagogisk oppbygget og setter skipreparering i system. Etter å ha lest denne boka kan du diskutere med de proffe smørerne – for det er faktisk ikke så komplisert!


Forfatteren legger vekt på at leseren selv skal få kunnskap til å ta egne valg, men gir også konkrete råd til skismøring. Leseren vil få en grunnleggende forståelse av ski, smøringspreparater, steinslip og rilling. Det legges vekt på hvordan man velger glider, festesmøring og struktur. Hvordan leser du snøen? Hva er viktig for å øke glien i ulike temperaturer? Hva med forurensing i løypa? Når trengs egentlig fluor? Hva skal vi rille med? Hvilken struktur skal skiene ha?


I boka analyseres noen elementer nøye, og resultatet er samlet og dokumentert i et eget kapittel. Her analyseres Gallium, Cera, LF-glider, Kuzmin, rilling og kjemien i glider. Dette er stoff som vil kunne skape debatt i det etablerte skimiljøet.


God glid er en interaktiv bok med video, lenker og mange bilder. I tillegg til konkrete råd om skismøring inneholder boken anekdoter fra mer eller mindre vellykkede skirenn.


Forfatteren Hans Olav Hamran (45) er en uhildet amatør med energinivå litt over gjennomsnittet. Han har mange skirenn bak seg, og er formann i skiklubben Koll i Oslo. God glid er skrevet på fritiden, og uavhengig av skismøringsprodusenter og sponsorer

GENRE
Sport och friluftsliv
UTGIVEN
2012
26 augusti
SPRÅK
NB
Norska (bokmål)
LÄNGD
176
Sidor
UTGIVARE
Hamran Forlag
STORLEK
606.1
MB

Fler böcker av Hans Olav Hamran