illz - Revistë Letrare e Tiranës

illz: Revistë Letrare e Tiranës - Nr. 5

    • 3,99 €
    • 3,99 €

Publisher Description

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 5.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 5.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

Gjergj Fishta - Një libër imoral i ban ma keq shtetit se një kryengritje
Ernest Koliqi - Tregtar flamujsh
Toni Morrison - Shkrimtarët që përballen me rrezikun
Aleksandër Solzhenicin - Të jetosh pa gënjeshtër
Petrit Ruka - Bëj durim i Tepelenti im, Qazim Shemaj!
Miftar Spahija - Terri asht dritë… (Fragment “Arbanët e Curranët”)
Luan Rama - Casares dhe gratë që donte aq shumë Kamy
Maria Casares - Rezidente e privilegjuar
Léon Rey - “Natën në Louvre” ose Historia e balerinës Lucette
Azem Shkreli - Poezi
Fahredin Gunga - Poeme
Rrahman Dedaj - Poezi
Ernest Koliqi - Migjeni dhe unë
Sazan Goliku - Simbolika e poezisë së Rrahman Dedajt
Janis Ricos - Poezi
Rose Ausländer - Poezi
Roland Gjoza - Nuk shoh lëvizje letrare në Shqipëri – Intervistë
Arif Demolli - Përrallë për Urithin dhe Minjtë
Faik Ballanca - Idhulli i Robit
Spiro Gjoni - Faik Ballanca - Paradigmat e një krijimtarie
Demir Gjergji - Poezi
Erenestina Gjergji Halili - Poezi
Namik Dokle - Lulet e Skajbotës (Fragment romani)
Rudi Erebara - Epika e Yjeve të mëngjesit (Fragment romani)
Basri Çapriqi - Poezi
Eqrem Basha - Poezi
Skënder Zogaj - Poezi
Salajdin Salihu - Poezi
Afrim A. Rexhepi - Estetika është fiziologjike
Prof. Dr. Shaban Sinani - Letërsia e vjetër shqipe në shkrime e tejshkrime të Rexhep Ismajlit
Agim Gjakova - Kodra, Tregim
Butrint Berisha - Mbreti pinte shumë cigare, Tregim
Luan Rama - Murgu i malit të shenjtë…, Tregim
Sotir Athanasi - "Romancë parisjene", Tregim
Brunilda Mustafa - Poezi
Eltona Lakuriqi - Poezi
Fiqirete Kukli - Poezi
Liljana Furrxhiu - Poezi
Mirja Mehmeti - Poezi
Rudina Mërkuri - Poezi
Miho Gjini - Equus - Drama e dramave të njeriut…
Xhahid Bushati - Esat Oktrova, Vitet E Arta Të Regjisorit...
Agim Baçi - George Oruell: Makthi i parashikimit tronditës
Lazër Stani - “Ora e Zooparkut”, e Zija Çelës, një libër që të lexon
Sherif Selimi - Surrealizmi- si formacion stilistikoro-letrar
Vaid Hyzoti - Përshkëndija poetike e ”Çiftelisë” së Silvana Berkit
Flamur Maloku - Ideologjia e tjetrit në letërsinë shqipe
Prof. Dr. Gjovalin Shkurtaj - “Balta e arave”… të Dritero Agollit
Mate Grbavac - “Parisi kot”, Roman bashkëkohor në çdo pikëpamje
Qirjako Ikonomidhi - Udhëtari i Bukfjalës
Sherif Selimi - Narrativet e Agim Morinës

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2020
9 April
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
339
Pages
PUBLISHER
Klubi i Poezisë
SIZE
405.2
KB

More Books by Klubi i Poezisë

2022
2022
2022
2022
2022
2022

Other Books in This Series

2020
2020
2020
2020
2020
2020