Om American Psycho/Less Than Zero av Bret Easton Ellis

    • 2,99 €
    • 2,99 €

Publisher Description

Nyskrivet förord av journalisten och författaren Fredrik Strage till Bret Easton Ellis American Psycho/Less Than Zero.

Om American Psycho/Less Than Zero:

Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad och framgångsrik. Han rör sig med arrogant självklarhet bland bankpalats och lyxkrogar i 1980-talets New York. Men status och rikedom är inte nog. All världens njutningar finns till hands, men det räcker inte. På nätterna mördar han, stympar och förnedrar.
American Psycho är en av det sena 1900-talets mest omdiskuterade romaner, som redan före utgivningen 1991 väckte protester för sina ingående skildringar av sadistiskt våld och kvinnoförnedring. I denna volym ställs den sida vid sida med författarens debutroman Less Than Zero, där rikedomen och likgiltigheten hos de unga gestalterna är minst lika bedövande och där våldet – just därför – redan kan anas.
Einar Heckschers klassiska översättning av American Psycho presenteras här i reviderad version och Less Than Zero i svensk översättning av Sven Lindell.

BRET EASTON ELLIS [f. 1964] är en amerikansk romanförfattare. Han debuterade som 21-åring och var en del av 1980-talets litterära brat pack, tillsammans med bland andra Jay McInerney. Flera av hans romaner har filmatiserats, och American Psycho betraktas numera som en modern klassiker.

»Den första roman på många år som lyckas ta sig an djupa och Dostojevskij-artade teman.« Norman Mailer om American Psycho

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2022
25 January
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
4
Pages
PUBLISHER
Modernista
SIZE
5.4
MB

More Books by Fredrik Strage

2018
2017
2017
2014