Elefanten og andre essays [Shooting an Elephant and Other Essays] (Unabridged) Elefanten og andre essays [Shooting an Elephant and Other Essays] (Unabridged)

Elefanten og andre essays [Shooting an Elephant and Other Essays] (Unabridged‪)‬

    • $10.99

    • $10.99

Publisher Description

George Orwell var en af sin tids mest fremtrædende og indflydelsesrige forfattere med sine verdensberømte romaner 1984 og Dyregården og ikke mindst med en rig produktion af politiske og kulturelle essays, reportageromaner, erindringsromaner og journalistisk.

I det berømte titelessay Elefanten og i det efterfølgende essay En henrettelse leverer Orwell en svidende kritik af det britiske koloniale styre. Baseret på egne oplevelser som officer i det koloniale politi i Burma kaster han et undersøgende blik på magt, magtudøvelse og underkastelse. Herefter følger klassikeren Sådan dør de fattige samt en række af de mesterlige indlæg, Orwell skrev til sin ugentlige klumme i Tribune i årene 1943-47 under overskriften As I please.

Elefanten og andre essays indeholder i alt otte essays–meningsfyldte, kompromisløse, tankevækkende og enormt underholdende, viser de tilsammen Orwells unikke evne til at komme ind til kernen af ethvert emne.

Samlingen omfatter:

– Elefanten

– En henrettelse

– Sådan dør de fattige

– En boganmelders bekendelser

– Gode dårlige bøger

– Sportsånd

– Det engelske mords forfald

– Nogle betragtninger over den almindelige tudse.

George Orwell, pseudonym for Eric Arthur Blair (1903-1950), var en engelsk forfatter, essayist og journalist, født i Indien. Efter endt skolegang på Eton College, arbejde han fra 1922-27 i det koloniale politi i Burma. Han vendte herefter tilbage til Europa, hvor han oplevede forholdene på samfundets bund som opvasker i Paris og som vagabond og hjemløs i London. Senere deltog han som frivillig i den spanske borgerkrig i 1937. Efter hjemkomsten ernærede Orwell sig som journalist samtidig med, at han skrev sine romaner og politiske og kulturelle essays. Det gjorde ham til en af sin tids mest fremtrædende forfattere.

Please note: This audiobook is in Danish.

GENRE
Fiction
NARRATOR
DS
Dan Schlosser
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
01:32
hr min
RELEASED
2024
May 16
PUBLISHER
Viatone
PRESENTED BY
Audible.com
SIZE
74.8
MB