Örülj a hibáidnak

    • $10.99
    • $10.99

Publisher Description

* Mi a közös a Mercedes Forma-1-es csapatában és a Google-ben?
* Mi köt össze egy többszörös Tour de France-gyõztes csapatot a légiközlekedéssel?

Mindegyik saját hibáira alapozza fejlõdését.

Egy légi katasztrófa után mindig nagy figyelmet fordítanak a feketedoboz megtalálására, hiszen ennek révén lehet kielemezni a tragédiához vezetõ hibákat, és elkerülni az újabb eseteket. A hibák feltárása az egészségügyben is életeket menthet, ám a „feketedoboz-gondolkodásnak" hétköznapi életünkben is óriási jelentõsége van. A legtöbben kudarcként éljük meg hibáinkat, és sokszor fel is adjuk a próbálkozást. Ám az igazán sikeres sportolók, üzletemberek vagy vezetõk „örülnek" minden hibának, mert ezek révén fejlõdhetnek és jobbá válhatnak.

Matthew Syed szédítõ mennyiségû esettanulmánnyal, valamint valós példákkal szolgál az antropológia, pszichológia és komplexitáselmélet legfrissebb eredményeivel alátámasztott könyvében. Megtudhatjuk, mi a siker valódi titka, és szembe kell néznünk a ténnyel: addig nem fejlõdhetünk, amíg nem vagyunk készek tanulni a hibáinkból.

„A kreatív áttörések mindig milliónyi hibával indulnak. Ez a zseniális könyv bebizonyítja, hogy az igazi találmány nagyszerûsége azon múlik, képesek vagyunk-e megérteni ezeket a hibákat, és felülkerekedni rajtuk. Ez a legfontosabb tulajdonság, amit el kell sajátítanunk."
James Dyson tervezõ, feltaláló és vállalkozó, a porzsák nélküli porszívó megalkotója

GENRE
Business & Personal Finance
RELEASED
2021
November 15
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
352
Pages
PUBLISHER
Alexandra Kiadó
SELLER
PublishDrive Inc.
SIZE
1.9
MB

More Books by Matthew Syed

2015
2015
2021
2017
2010
2022