• $9.99

Publisher Description

ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝΈνα  αισθηματικό μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια!H σύνθεση του μυθιστορήματος ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων βασίζεται στην εναλλαγή καταστάσεων που προκύπτουν μέσα από δύο διαφορετικούς τύπους κοινωνιών. Απ’ τη μια μεριά ο αστραφτερός γρανιτένιος κόσμος της Νέας Υόρκης, που αντλεί την δύναμή του από το χρήμα. Από την άλλη ο κόσμος των καλλιεργητών και των ζωγράφων που ζει στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας κι αντλεί την ομορφιά του από τους θρύλους και τις παραδόσεις των προγόνων του.Δυό κόσμοι διαφορετικοί, μέσα απ’ τους οποίους ξεπροβάλλουν χαρακτήρες που η ιστορία τους εξελίσσεται απ’ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της δεκαετίας του ’50 και φτάνει ως την εποχή μας. Χαρακτήρες που στην αρχή κρατούν ακλόνητη την πίστη τους στις αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς τους, με το πέρασμα όμως των καιρών, οι αντιθέσεις τους απαλύνονται, αφού ο κόσμος αλλάζει.Δείτε το βίντεο της συγγραφέως πάνω στη Προβηγκία: 

https://youtu.be/HWP2PpVPHI0ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ«Είχαν μπει στην Προβηγκία. Αβινιόν, Aix-en-Provence. Το αυτοκίνητο κυλούσε γρήγορα. Κάστρα δέσποζαν στην κορυφή των βράχων. Η Νατάλια δεν ονειρευόταν. ΄Οχι! Όχι! Να και τ’ αεράκι που μύριζε θάλασσα. Σε λίγο θα’ φταναν στους γραφικούς κολπίσκους. Οι βάρκες θα’ ταν ριγμένες στα βότσαλα. Ο κόσμος αυτός δεν της ήταν άγνωστος. Τον είχε αγαπήσει μέσα από τα παραμύθια της μαμάς...» «Η νύχτα είχε πέσει. Μυριάδες άστρα έλαμπαν στον ουρανό. Το φεγγάρι έστελνε το ασημένιο του χρώμα στην κοιλάδα. Ένα ελαφρύ αεράκι, που κατέβαινε από τα φαράγγια της Άνω Προβηγκίας, διέσχιζε τους λόφους για να πλησιάσει τη Ριβιέρα. Μακριά, πολύ μακριά στον ορίζοντα τρεμόπαιζαν μικρά, πολύ μικρά φωτάκια. Ήταν η Αντίμπ...»

    

 «Η φυτεία της λεβάντας απλωνόταν μακριά μέχρι εκεί που το μενεξεδένιο χρώμα ενωνόταν με το πορφυρό χρώμα των βράχων. Πέρα στον ορίζοντα, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας έσμιγε με τη μαβιά απόχρωση του ουρανού. Ένα γλυκό φως ομόρφαινε τη φύση. Ο Ολιβιέ έστησε το καβαλέτο. Μέρες τώρα, περίμενε να κοπάσει ο μιστράλ για να ξαναπιάσει το πινέλο...» «Η ζωή στο Πτι Μανουάρ ακολουθούσε τις διαθέσεις του καιρού. Το δειλινό κάθονταν έξω στη βεράντα κι απολάμβαναν τις ρόδινες ανταύγειες του ουρανού. Όταν έπεφτε η νύχτα, μαζεύονταν γύρω από το τζάκι και χαλάρωναν μπροστά στη ζωηρή του φλόγα. Ο Ολιβιέ αργόπινε το λικέρ από πικραμύγδαλα που του είχε φτιάξει η Ιζαμπέλ. Καμμιά φορά, σαν να του ερχόταν κάποια έμπνευση, άρχισε να διηγείται κάποιο θρύλο απ’ τους τόσους που είχαν διασώσει μέσα απ’ τις παραδόσεις οι πρόγονοί του. Η Νατάλια τον άκουγε μαγεμένη...»Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΗ Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είναι συγγραφέας ένδεκα βιβλίων. Τα ταξιδιωτικά βιβλία Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη, Περίπατοι στη Ρώμη, Η Βενετία μου, ΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήπος, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με το Οcean Majesty, EΛΛΑΔΑ - Ο Χορός των Θαλασσών, ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ - Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων, ΡΩΜΗ - Το Πορτρέτο ενός Αγνώστου, ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ και ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ έχουν εκδοθεί στα αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά.

   

Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής της κι απολαμβάνει να δίνει διαλέξεις γι’ αυτά διεθνώς. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.Ιστοσελίδα της συγγραφέως :

https://barbaraathanassiadis.com Βίντεο από το YouTube των βιβλίων της συγγραφέως :

https://www.youtube.com/user/barbaraathanassiadis/playlists 

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2018
June 6
LANGUAGE
EL
Greek (modern)
LENGTH
330
Pages
PUBLISHER
AA Publishing
SELLER
Barbara Athanassiadis
SIZE
2.9
MB

More Books by Barbara Athanassiadis