10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost

    • $6.99
    • $6.99

Publisher Description

De beroemde FBI-agent Robert Ressler noemde het "de misdaad van de eeuw". Anderen spreken van de “Europese Kennedy-moord”. Op 28 februari 1986 om 23.21 uur werd de Zweedse premier Olof Palme doodgeschoten langs een drukke straat in het centrum van Stockholm. Dertig jaar later is de moord nog altijd onopgelost.

Hoe kon dit gebeuren in het voorbeeldige, vreedzame Zweden? Wat ging er mis tijdens het politieonderzoek? Werd Palme het slachtoffer van een samenzwering? Of was de licht ontvlambare crimineel Christer Pettersson de dader? En wie was eigenlijk die andere man die de politie, buiten het zicht van de media, als hoofdverdachte beschouwde?

10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost voert de lezer mee naar de plaats van de misdaad, volgt en analyseert de vaak bizarre sporen, vertelt waarom Palme zowel geliefd als gehaat werd, verklaart waarom de moord een cold case is geworden en geeft desondanks antwoord op de meest prangende vraag: wie haalde de trekker over?

De moord op Olof Palme gaf het startschot voor nordic noir, zoals de stroom aan Scandinavische thrillers wordt genoemd die intussen ook Nederland en België heeft overspoeld. Op basis van de boeken van Leif GW Persson, die zweven tussen fictie en true crime, werd ook een tv-serie over het misdrijf gemaakt. Maar de ware achtergronden van de moord zijn in Nederland en België maar spaarzaam belicht. Tot nu.

De Nederlandse schrijver/journalist Marc Pennartz woonde zeven jaar in Zweden waar hij zich verdiepte in de zaak-Palme. Eerder verscheen van hem de misdaadroman Moscow Hearts.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2016
January 26
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
355
Pages
PUBLISHER
Marc Pennartz
SELLER
Draft2Digital, LLC
SIZE
6.4
MB

More Books by Marc Pennartz

2021
2015