• $43.99

Publisher Description

«For enhver som ønsker å forstå kapitalismen slik den faktisk fungerer … vil denne boken være uvurderlig.» – The Guardian


«Kapitalismen er det verste økonomiske systemet, bortsett fra alle de andre», skriver forfatteren av denne boken, Ha-Joon Chang, en av vår tids mest toneangivende samfunnsøkonomer. Med overraskende letthet og underfundig humor, snur han alt du tidligere har blitt fortalt om kapitalismen på hodet og viser hvordan markedskreftene egentligvirker.


23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen avslører hvordan frimarkedsideologien som har styrt verden siden 1980-tallet, bygger på høyst tvilsomme antakelser om hvordan økonomien, samfunnet og mennesket fungerer. I rake motsetning til det frimarkedsentusiastene påstår, hevder denne boken at den markedsliberale politikken fører til tregere vekst, økende ulikhet og mer ustabilitet i verden. Men selv om Ha-Joon Chang her viser seg som en av kapitalismens skarpeste kritikere, er han ingen anti-kapitalist. Det er likevel på høy tid at vi gir slipp på feilslåtte prinsipper og vedtatte sannheter om kapitalismen, og innser at alle økonomiske valg er politiske valg. Det vi trenger, «er intet mindre enn en helt ny visjon for hvordan vi skal organisere økonomien og samfunnet».


Denne boken gir en slagferdig og lettfattelig innføring i kapitalismen og egner seg for enhver som vil forstå hvordan verden faktisk fungerer – og hvordan vi kan forandre den.


«Vittig, opprørsk og usedvanlig fornuftig ...denne boken vil være uvurderlig for fremtiden.» – Observer


«Livlig, tilgjengelig og provoserende ... les denne boken.» – Sunday Times

GENRE
Politics & Current Events
RELEASED
2019
June 6
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
335
Pages
PUBLISHER
Solum forlag as
SELLER
eBokNorden
SIZE
1.1
MB

More Books by Ha-Joon Chang