Allt jag fått lära mig Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig

    • 3.2 • 12 Ratings
    • $28.99
    • $28.99

Publisher Description

"Jag sträckläser denna bok. /.../ En djupt fascinerande skildring av religion, våld och identitet och hur Tara Westover skapar sig ett eget liv utifrån ett existentiellt nolläge." Nina Asarnoj, SR

"En enastående memoar" Barack Obama

"Westover undersöker sin barndom med avväpnande klarsyn och, än mer förbluffande, med nyfikenhet och kärlek, till och med gentemot de som har svikit henne." The New Yorker

En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning. Financial Times

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.

På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

"Denna välskrivna självbiografi är en riktig bladvändare ... Det här är en bok som alla bör läsa, även tonåringar på väg mot sin utvecklingsresa."
BTJ

GENRE
Biographies & Memoirs
RELEASED
2019
March 13
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
469
Pages
PUBLISHER
Natur & Kultur
SELLER
Publit Sweden AB
SIZE
1.1
MB

Customer Reviews

cćççxfcçcçcczcxmxxx ,

Bums DVDcc

The know mid day

More Books by Tara Westover

Educated Educated
2018
Una educación Una educación
2018
Une éducation Une éducation
2019
Befreit Befreit
2018
L'educazione L'educazione
2020
Μορφωμένη Μορφωμένη
2019

Customers Also Bought

Där kräftorna sjunger Där kräftorna sjunger
2020
Klubben Klubben
2019
Samlade verk Samlade verk
2020
Det första chiffret Det första chiffret
2019
I dina händer I dina händer
2022
Testamente Testamente
2019