Atentat na Zorana

    • $0.99
    • $0.99

Publisher Description

„Atentat“ govori o političkim i društvenim dešavanjima koja su prethodila i usledila po ubistvu Zorana Đinđića, prvog ministra Srbije, 12. marta 2003. godine. Delo Miloša Vasića podrobno obrađuje razvoj događaja u Srbiji počev od 5-og oktobra 2000. godine, posebno preplitanje i uplitanje snažne kriminalne i ratne senke Srbije sa pokušajem političkih i demokratskih promena, i političke zavere koje teku uporedo.


Ovo je dobro istražena i promišljeno napisana knjiga – koja čak i dobro obaveštenom čitaocu donosi puno toga novoga i uobličava i povezuje zamršene konce zbivanja u Srbiji početkom dvadeset prvog veka. 


Kao što je dobro poznato iz dnevnih novina i jeftinih glasila, i danas postoje raznolika čitanja Đinđićevog ubistva. Vasićevo delo pak ne ostavlja sumnje kod čitaoca da je Srbija kroz Đinđićevo ubistvo doživela tragičan i gorak poraz, i izgubila najvažnijeg predvodnika demokratskih promena, jednu od svojih uzdanica i ponajboljih od sinova. 


Vasić nas već na samom početku podseća, da je istoga meseca, oko dve hiljade godina ranije i Rim u zaveri izgubio svog Julija Cezara.


Latinica, 245 strana.

GENRE
History
RELEASED
2013
January 25
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
420
Pages
PUBLISHER
Interplov iBiblioteka
SELLER
Interplov Ltd.
SIZE
24.1
MB

More Books by Miloš Vasić

2019
2018