Bronnen en interpretaties met betrekking tot het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog

  • 2.0 • 1 Rating

Publisher Description

Dit Multi-Touch boek is bedoeld om leerlingen van de tweede fase van het secundair onderwijs en geïnteresseerden in geschiedenis kennis te laten maken met verschillende interpretaties over de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918).

 

Het stelt leerlingen in staat om een reeks van uiteenlopende historische bronnen te bestuderen, afkomstig van Europeana 1914-1918 en van EUROCLIO.

Aan de hand documenten zoals de briefwisseling tussen een Duitse soldaat en zijn Britse vriendin of de identiteitskaart van een krijgsgevangene wordt inzicht gegeven in het ontstaan van het conflict. .

Door gebruik te maken van dergelijk uniek bronmateriaal worden studenten door middel van gevarieerde interactieve oefeningen gestimuleerd in de ontwikkeling van hun begrip over hoe de oorlog in 1914 begon.

 

Het boek is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Europeana, EUROCLIO, en Gwen Vergouwen, Belgisch geschiedenisleraar en Apple Distinguished Educator, als onderdeel van Apple’s ADEs in Residence Programma. ADEs werken samen met enkele van ’s werelds toonaangevende musea, archieven, wetenschapscentra en culturele organisaties aan de ontwikkeling van innovatieve onderwijs- en leermiddelen.

 • RELEASED
  2015
  October 5
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  60
  Pages
  PUBLISHER
  Europeana
  SELLER
  Europeana
  SIZE
  79.1
  MB

  More Books by Gwen Vergouwen

  Customers Also Bought

  2012
  2015
  2016
  2016
  2013
  2015