Dagen da min bestefar var helt Dagen da min bestefar var helt

Dagen da min bestefar var helt

    • $30.99
    • $30.99

Publisher Description

Bestefar hadde lagt seddelen med navnet mitt, fødselsdatoen min og stempelet på stuebordet, og nikket stumt til bestemors spørsmål om jeg tilhørte dem nå da. Bestemor hadde brettet sammen seddelen og bare sagt en setning: «Hos oss heter hun Nelli.»


På en bondegård i Østerrike, dukker det en dag i oktober 1944 opp en pike på rundt tretten år, forvirret og åpenbart uten erindring. Nelli blir tatt imot og blir en del av familien på gården, og bare noen måneder senere kommer det også en ung russer til gården. Han har ikke noe annet med seg enn en lerretsrull under armen, som han hegner om som sin egen øyensten. Mellom ham og piken oppstår det en sart forbindelse, som brått blir avbrutt idet en gruppe Wehrmacht-soldater ankommer gården.


Dagen da min bestefar var helt er en gripende fortelling om angst, lengsel og hverdagen på landsbygda under krigen – og ikke minst om en enkel mann som en dag blir en helt.


Dagen da min bestefar var helt ble kortlistet til den østerrikske bokprisen i 2017 og har av pressen blitt hyllet som et mesterverk innen tysk litteratur.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2019
June 6
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
120
Pages
PUBLISHER
Solum forlag as
SELLER
eBokNorden
SIZE
523.9
KB

More Books by Paulus Hochgatterer

The Sweetness of Life The Sweetness of Life
2011
La dulzura de la vida La dulzura de la vida
2016
Le jour où mon grand-père a été un héros Le jour où mon grand-père a été un héros
2021
The Day My Grandfather Was a Hero The Day My Grandfather Was a Hero
2020
Az élet édessége Az élet édessége
2020
Sladkost života Sladkost života
2010