• $9.99

Publisher Description

Het is  Vastenavond 1441, de Blauwe Schuit rijdt door de Brugse straten. Aan boord is ook Pieter Scaephooft, de zoon van een wever, die gedood werd tijdens de Brugse Opstand. Aan de kant van de weg staat Anselm Adornes, de oudste zoon van een belangrijke notabele die toen de kant van hertog Filips koos. Ineens krijgt Pieter hem in het oog. Hij roept Anselm iets toe. Iets dat alleen een Adornes begrijpt.

Dit is het vreemde begin van een vriendschap waarbij de beide jongens het vijftiende eeuwse Brugge leren begrijpen en bekijken door elkaars ogen. In het schildersatelier van Jan van Eyck ontmoeten ze allebei, zonder het van elkaar te weten, Elisabeth, die er de kinderen van de meester onderwijst. Elisabeth weet niet wie ze moet kiezen. Pieter, die haar met zijn speelse verliefdheid overrompelt? Of Anselm, die voor haar zelfs zijn vader wil trotseren?

Hoezeer wordt je leven bepaald door je afkomst? Het is een vraag die Lieve Hoet al in dat andere historische verhaal Tanne en ik bezig hield. Ook in dit verhaal zijn het een stad en een tijd die de hoofdfiguren maken tot wie ze zijn. Dit liefdesverhaal zal niet alleen adolescenten aanspreken, maar ook volwassenen... en al wie samen met Pieter, Anselm en Elisabeth op zoek wil gaan naar de plaatsen en de tijd waar hun grote liefde zich afspeelde.

Vooral Anselm Adornes liet in Brugge meer dan enkele voetsporen na. Hij werd een belangrijke handelaar en zorgde ervoor dat de Jeruzalemkapel, die zijn vader en oom gestart waren, afgewerkt werd. Op het Adornesdomein – dat nog steeds door nazaten van Anselm Adornes wordt beheerd – kun je naast die unieke privé kapel o.a. ook een museum over Anselm en zijn tijd bezoeken. Je zal er zeker het wapenschild van de Adornes herkennen.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2015
June 20
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
252
Pages
PUBLISHER
Vzw de Scriptomanen
SELLER
Draft2Digital, LLC
SIZE
469.3
KB

More Books by Lieve Hoet