• $12.99

Publisher Description

Et gravkammer. Et mysterium. En historisk hemmelighet. En ny thriller med Bjørn Beltø i hovedrollen.


KAPERNAUM, 1978: En israelsk arkeolog avdekker en grav fra oldtiden. Samme dag forsvinner han sporløst. Det militære overtar utgravningen og forsegler gravkammeret.


OSLO, 2014: På dødsleiet trygler en kollega av Bjørn Beltø om hjelp. Samtidig blir hennes mann og sønn overfalt av ukjente gjerningsmenn.


LONDON, FIRENZE, JERUSALEM:

Sammen med datteren til den forsvunne arkeologen reiser Bjørn Beltø ut i verden for å komme til bunns i mysteriet. Løsningen er forbløffende - og rystende.


Sagt om Den 13. disippel


"Tom Egeland befester sin posisjon som norsk samtidskrims fremste underholder." 

Torbjørn Ekelund, Dagbladet


"... en handlingsmettet thriller av høy klasse. (...) Det er herlig forfriskende å lese en spenningsroman som setter de små, grå i aktivitet."

Frid Feyling, VG


"Den 13. disippel er trass i en spenningspreget grunnstruktur en relativt stillferdig og tenksom fortelling som gir bredt spillerom både for Egelands velformulerte fabuleringer og betydelige kunnskapsmengde."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten


"Boka er en salig blanding av historisk bakgrunn og frisk diktning. Leseren bør ha internettet for hånden, for å skille fakta fra fiksjon, for dette er en roman som pirrer nysgjerrigheten."

Geir Rakvaag, Dagsavisen


"Forfatteren er kunnskapsrik, og boken er grundig. Samtidig er funnet såpass spesielt at hadde det funnet sted, ville det vært enormt oppsiktsvekkende. Det er et interessant scenario å se for seg. (...) Så ta gjerne turen til Kapernaum med Bjørn Beltø. Det kan fort bli en morsom reise."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land


"... beundringsverdig hvordan Tom Egeland atter en gang lar seg drive av sin egen fortellerlyst og får lurt med seg leseren ned i enda et muggent gravkammer."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad


"Bjørn Beltø, albinoen uten altfor mye selvtillit, er en antihelt som fungerer slik antihelter skal. Han kjemper mot indre demoner og fremstår dermed som langt mer menneskelig enn helteskikkelser viftende med pistoler - en likandes kar med andre ord."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende


"... en vellykket spenningsroman; morsom, interessant og med nok av overraskelser. (...) blant hans beste til nå, og forfatteren står ikke tilbake for internasjonale navn innenfor samme sjanger." 

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen


"... rolig og stillferdig, men med et flott driv. Egeland viser seg igjen som en stor spenningsforfatter."

Bjørn Firing, Drammens Tidende


"Igjen har Egeland komponert et gnistrende godt plott der alle detaljer stemmer. Det er bare å glede seg." 

Edda Espeland, Vi over 60


"Tom Egeland skriver på en måte som virkelig får deg til å spekulere på om det du leser virkelig har skjedd. (...) Du verden så forbløffende spennende Tom Egeland skriver." 

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa


"Egelands elleville blanding av historiske fakta, konspirasjonsteorier og egne vrier på 'hva om det hadde vært sånn eller slik' i bøkene om arkeologen Bjørn Beltø setter spørsmål ved 'vedtatte sannheter' og gjør støvete arkeologi om til stor underholdning." 

Pål Andreassen, Moss Avis 

GENRE
Mysteries & Thrillers
RELEASED
2014
April 30
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
486
Pages
PUBLISHER
Aschehoug
SELLER
Thomas Bertram Nilsen
SIZE
8.9
MB

More Books by Tom Egeland

Other Books in This Series