• $15.99

Publisher Description

Hva ville den norske folkesjela ha vært uten vår tilknytning til dype dalsøkk, fjorder og fjell? Eller det kalde klimaet? Og de nesten uendelige granskogene? Den norske naturen er noe vi tar for gitt - noe som bare er der. Men hva er selve landets historie?


I denne boken tar forfatteren oss med på oppdagelsesferd inn i den dype forhistorien til Norge, fra den tidligste spede starten for 2902 millioner år siden til i dag. Underveis få vi svar på en rekke spørsmål: Hvorfor ser vi ut som vi gjør - bleke og blonde? Hva kan en gammel trestokk fra en myr fortelle oss om klima, om endringer, og om overlevelse? Hvorfor har vi egentlig fjorder og fjell? Og hvor finner vi Norges aller eldste stein?

Geologen Reidar Müller byr på en annerledes reise med personlige oppdagelser og forunderlige fakta om landet vårt. Bli med på tur i fortellingen om ditt eget land! Norge vil aldri være det samme for deg etterpå.


"Vi har manglet en populærvitenskapelig bok som levendegjør steinens historie i Norge. Den foreligger nå. (...) Boka er populærvitenskap på sitt beste. (...) Boka inneholder et vell av interessante opplysninger."

Jon Kvalbein, Dagen


"Engasjerende og godt illustrert om vår vakre natur."

Tommy Leonhardsen, Trønder-Avisa


"En medrivende kunnskapsreise (...) Boken er en liten skattekiste med engasjerende påfyll for vitebegjærlige. Det er lett å anbefale 'Det som ble Norge', både til lek og lærd."

Morten Smelror, GEO365.no


"Lettlest og entusiastisk «bakomfortelling» om norsk natur."

Aasne Jordheim, Forskerforum

GENRE
History
RELEASED
2014
September 16
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
303
Pages
PUBLISHER
Aschehoug
SELLER
Thomas Bertram Nilsen
SIZE
13.8
MB

More Books by Reidar Müller