Dober poslovni načrt Dober poslovni načrt

Dober poslovni načrt

Recepti za podjetne

Publisher Description

Kaj bo jutri. Je res negotovost edino kar vas čaka? Poglejmo na svet drugače - spremembe in hiter razvoj omogočajo vrsto priložnosti, ampak samo tistim, ki znajo in se zavedajo sebe, svojih sposobnosti in si upajo. Potrebna je samoiniciativnost, ta vam bo pri razvijanju ideje, sledenju srcu in viziji v veliko pomoč. Potrebno je postavljati cilje, spremljati njihovo doseganje in sprejemati nove odločitve. Potrebno je razviti sposobnost prepoznavanja življenjskih (ne le poslovnih) priložnosti, slediti priložnostim, razvijati nove ideje in pridobiti čim več potrebnih virov. Bodite ustvarjalni, inovativni, a kljub temu kritični. Pri tem morate spremljati in analizirati trg (prepoznati morate “temperaturo trga”) kot tudi načrtovati spremembe, da se boste lahko nanje pripravili in odzvali.

Svoj čut za praktičnost in željo po samodokazovanju preverite, ena izmed možnosti preveritve poslovne ideje je pisanje poslovnega načrta. V poslovnem načrtu predstavite svoje videnje kako oživiti idejo, predstavite cilje in ter opišete, kako jih nameravate doseči. Pogosto se ideja tekom zorenja, zapisovanja in preverjanja spreminja, brusi in na novo oblikuje. S tem boste izboljšali vodenje in obvladovanje posla. Osnovno poslovno zamisel preverite z različnih zornih kotov poslovanja - z vidika opredelitve tržne niše, proizvodnje in razvoja, trženja, kadrovske strategije, financ. Pri tem se oblikuje objektivnejša slika razmer, vaših možnosti, prednosti in slabosti.

Ne pozabite! “Potrebno je biti prisoten s pravim proizvodom, po pravi ceni, ravno ob pravem času, na pravem mestu,” ali z drugimi besedami, razvoj proizvodov, storitev in procesov naj bo tempiran za vstop na trg ne prezgodaj, ne prepozno. Torej, nikakor ne zamudite ugodnega trenutka.


Franc Vidic

GENRE
Business & Personal Finance
RELEASED
2012
December 18
LANGUAGE
SL
Slovenian
LENGTH
125
Pages
PUBLISHER
Fotospring E-založništvo
SELLER
FOTO SPRING DIA ARHIV MARIO PUSIC SOLE M
SIZE
1.8
MB

More Books by Franc Vidic

Customers Also Bought

The Last Astronaut The Last Astronaut
2017
30/30 30/30
2016
40 40
2013
Usodna ljubica: 10-minutna kratka zgodba Usodna ljubica: 10-minutna kratka zgodba
2013
Ob poldrugi uri Ob poldrugi uri
2020
Love's Not Real: Science Fiction Love's Not Real: Science Fiction
2011