Een kapitaalinjectie voor het goede doel

Voorbeelden voor werving goede doelen projecten in tijden van crisis met behulp van social investing, venture capital en private equity

Publisher Description

Als goed doel op zoek naar fondsenwerving voor een inentingsprogramma tegen kindersterfte of het produceren van dure medicijnen voor zeldzame ziektes als de ziekte van Pompe of Fabry? 

Wij, Alcanne Houtzaager en Harald Machielse, werken voor grote en kleine goede doelen op marketing en fondsenwerving en geven filantropie-advies. Ons voorstel: sociaal investeren in opschaalbare projecten van bekende, betrouwbare, deskundige goede doelen. Daar zien wij een zonnige toekomst voor goede doelen en sociaal investeren met meer geld èn meer resultaat. 

In het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen 10 jaar grote stappen gezet met zogenoemde social bonds. Ook in Nederland wint de opvatting terrein dat maatschappelijke tekorten effectiever aangepakt kunnen worden door te investeren in opschaalbare verdienmodellen, dan door structurele subsidies (belastinggeld) of traditionele filantropie. Moeilijke tijden vragen nieuwe manieren van denken èn doen. 

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2013
May 6
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
10
Pages
PUBLISHER
Chuva Consulting
SELLER
Chuva Consulting
SIZE
3.6
MB