Fisleboken

En samlers samling av ting

    • $9.99
    • $9.99

Publisher Description

En merkverdig bok for alle som samler på merkverdige gamle ting. 


”Jeg er fascinert av maskinerte ting og alt som har med strøm å gjøre. Regler og forskrifter er også noe som morer meg, særlig forskrifter for elektriske bygningsinstallasjoner. Dessuten liker jeg krutt og hyssing. Jeg liker også skip, båter, trær, glass, sten, fliser, metaller, jord og betong, og alt som brenner, flyter eller synker. Jeg dykker med så lite utstyr som mulig om sommeren. Jeg liker god mat.”


Slik innleder den anonyme forfatteren “Fisle” sin egen bok, en dypt original og til tider uovertruffent morsom gjennomgang av tingene i sitt liv. Samleren Fisle trives svært mye bedre med gammeldagse regnemaskiner enn med nymotens kjedelige datadingser. I Fisles verden er det bedre, iallfall uendelig mye mer interessant, å få ting gjort på tungvinte måter. Han skal ordne opp selv, og det gjøres med stolthet. Bokens 130 sider (hvorav 12 om regnemaskiner) bæres av en naiv fascinasjon over tilværelsens små og store elementer, og berører også oppfinnelser, fotografering, gjenbruk, design, industrihistorie, og et ambivalent forhold til blomster. Et univers av ting som på mystisk vis ser ut til å henge sammen. Og hvor mye skal man egentlig stole på det Fisle skriver? Boken antyder til syvende og sist flere spørsmål enn den besvarer, ikke minst gåten om forfatteren selv.   


Innholdet er ryddig inndelt etter alfabetet. Så hvis du er interessert i temaer som Barber, Bernaise, Bukett, Bøker, Enkle verktøy, Forskjellig, Fotoutstyr, Fyrtøy, Galleri, Globus, Gulvsliping, Hullert, Hyssing, Kaffekopper, Kontorutstyr, Måletingester, Oppfinnelser, Portemonéer, Regnemaskiner, Speil, Steder, Stiftemaskiner, Thermoser, Trebuchet, Turutstyr, Tøfler, Urreparasjon, Vekter eller Villsvin, er Fisleboken tingen for deg som har savnet en voksen og barsk variant av barndommens Hakkespettbok. 

GENRE
Humor
RELEASED
2013
August 18
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
130
Pages
PUBLISHER
SpreDet Forlag
SELLER
SpreDet Havard Mossige
SIZE
22
MB