• $17.99

Publisher Description

Der findes megen filosofisk litteratur om frihedsbegrebet, men ganske lidt – om noget – der underkaster dette begreb en sociologisk analyse. Det er hvad sociologen Zygmunt Bauman gør i denne bog, samtidig med at han giver en introduktion til den filosofiske litteratur, der er skrevet om emnet gennem tiden.

Det er svært at definere begrebet frihed, og Bauman mener at alle hidtidige forsøg på at gøre det, er endt i selvmodsigelser. Han udfordrer den abstrakte (og ofte filosofiske) måde at forstå frihed på og holder sig til en ”negativ” forståelse af frihed. Det vil sige at frihed må forstås i relation til noget – nemlig undertrykkelse – og ikke som et fænomen i sig selv. Frihed eksisterer altså kun som social relation, en relation som henviser til sameksistensen af to adskilte sociale tilstande. Det betyder at det at være fri indebærer at gå fra en underlegen social placering til en overlegen.

Bogen vil være interessant for alle former for samfundsvidenskabelig undervisning på højere læreanstalter. Den kan også læses af den alment samfundsinteresserede.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2021
June 15
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
148
Pages
PUBLISHER
Gyldendal
SELLER
Gyldendal AS
SIZE
1
MB

More Books by Zygmunt Bauman