Gândirea paralelă
de la gândirea socratică la gândirea lui De Bono
-
- $4.99
-
- $4.99
Publisher Description
EDWARD DE BONO, inventatorul conceptului de „gândire laterală“, a pus bazele formale ale tehnicilor de gândire creativă deliberată, fiind autoritatea numărul unu în lume în acest domeniu. Este autorul a 83 de cărţi, traduse în 40 de limbi. Teoriile și planurile sale de instruire au intrat în programele școlare din numeroase ţări, fiind preluate de asemenea de numeroase companii și instituţii din întreaga lume.
Descoperirea eșecului gândirii tradiţionale i a permis lui Edward de Bono să iniţieze o dezbatere de proporţii globale despre natura și despre funcţiile gândirii și să dea naștere unei adevărate revoluţii a creativităţii. În cărţile sale, rigiditatea sistemului tradiţional de gândire, care nu face față schimbării, cedează locul gândirii paralele, singura care ţine pasul cu transformările rapide ale lumii în care trăim. În orice domeniu ar fi aplicate, metodele gândirii paralele deschid noi orizonturi şi un câmp al posibilităților concomitente în care sistemele multiple, ca și valorile, pot coexista. Edward de Bono eliberează gândirea, făcând-o mai cooperantă, mai flexibilă, mai creativă, mai deschisă spre acţiune și spre inovaţie!
„Cărţile lui Edward de Bono au devenit o evanghelie a guvernelor, a universităților, a școlilor, a corporațiilor și chiar a închisorilor de pretutindeni.“
THE TIMES
„Capacitatea lui Edward de Bono de a rezolva probleme din diferite domenii, cu ajutorul gândirii laterale, l-a transformat într-un adevărat guru, sfaturile sale fiind căutate de directorii marilor companii din întreaga lume.“
AL JAZEERA
„Dr. Edward de Bono este maestrul gândirii creative.“
THE INDEPENDENT
Lucrarea de faţă, o adevărată capodoperă a gândirii creative, dezvăluie un set de tehnici ușor de aplicat care facilitează reconcilierea oricăror contradicţii, punând accentul pe elaborarea permanentă a unor noi opţiuni. Metoda prezentată de dr. Edward de Bono, bazată pe acceptarea bogăţiei posibilităților date, depășește natura conflictuală a gândirii tradiţionale și lasă cale liberă inovaţiei.