• $5.99

Publisher Description

Edward de Bono este o personalitate de referință în domeniul gândirii creative și inventatorul conceptului de „gândire laterală“ și al tehnicii celor „Șase pălării gânditoare“. Recunoscut pe plan internațional, învățămintele sale sunt apreciate de guverne, școli și companii de marcă.

Metodele de gândire ale lui De Bono oferă instrumente practice, creative pentru a permite fiecăruia — nu doar celor cu înclinații „artistice“ — să fie creativ în mod deliberat. Gândirea creativă poate fi văzută astfel ca o abilitate obișnuită și intenționată, și nu ca un talent misterios. Din punct de vedere cultural, nu a fost dezvoltată gândirea pentru crearea de valori în societate și este timpul să fie tratată mult mai serios. Ca parte a acestei inițiative, Edward de Bono a predat cursuri de gândire în școli, iar metodele sale sunt folosite în mii de instituții de învățământ din întreaga lume.

Edward de Bono este doctor în medicină (Malta), doctor în filozofie (Oxford şi Cambridge) și doctor în design (Institutul Regal pentru Tehnologie din Melbourne, Australia) şi a urmat un program de master în arte și ştiințe socio­umane (Oxford). A deţinut funcții academice la Universitatea din Londra, la Oxford (unde a studiat ca bursier Rhodes), Cambridge și Harvard. A scris peste 80 de cărți traduse în peste 40 de limbi, în domeniul creativității și al gândirii.


Tehnicile propuse aici sunt o alternativă la gândirea logică, „verticală“, cu care am fost obișnuiți încă de pe băncile școlii. Ele nu au pretenția să se substituie acestei gândiri, ci doar o completează, fiindcă, de multe ori, doar să gândești „corect“ nu e suficient – nu trebuie să ne mulțumim cu niște rezultate doar fiindcă sunt bune. Cum spune autorul, într-o frază care a rămas celebră: „Nu putem săpa o altă groapă adâncind, pur și simplu, aceeași groapă.“


Dacă încă n-ai auzit de Gândirea laterală a lui De Bono, probabil că ai fost ocupat să gândești convențional.

— Forbes Magazine


Am toată admirația pentru opera lui De Bono. Într-o economie bazată pe informație, ne călăuzim după produsul minților noastre.

— John Sculley, fost CEO, Apple


Dacă mai mulți bancheri și traderi ar fi citit Gândirea laterală și ar fi aplicat ideile lui Edward de Bono la propriile definiții ale riscului, recompensei și așteptărilor umane, cred că în acest moment am fi fost cu toții într-o situație mult mai bună.

— Richard Branson

GENRE
Health, Mind & Body
RELEASED
2018
November 2
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
334
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SELLER
SC CURTEA VECHE PUBLISHING SRL
SIZE
3.1
MB

More Books by Edward de Bono