Fake news, hateri și cyberbullying

cui servesc și cum să te ferești

    • $7.99
    • $7.99

Publisher Description

Cine produce fake news și de ce? Care este originea primelor știri false și cum le putem combate? Mauro Munafò caută răspunsuri la aceste întrebări și explorează multe dintre problemele conexe, pentru binele comunităților online, din care toți am ajuns să facem parte.

Autorul explică pe înțelesul tuturor cum poate fi evitată și combătută latura întunecată a rețelei.

– TGCOM24


Oportunitățile oferite de internet îi pun laturile negative într-un con de umbră. Fără să ignorăm acest fapt, trebuie să înfruntăm câteva dintre problemele care decurg de aici.

– din Raportul UNESCO privind hărțuirea online, 2015

O carte ca un vademecum despre soluțiile pe care le putem adopta ca să participăm la securizarea mediilor digitale atât prin dezmințirea știrilor false și a dezinformărilor, cât și prin adoptarea unei conduite care să descurajeze haterii și să apere pe termen lung potențialele victime ale cyberbullyingului.

– Editor


Fake news este o carte alcătuită după regulile nescrise ale publicațiilor online ale momentului. Toate capitolele confruntă și explică fenomene digitale din sfera știrilor false sau a practicilor apărute odată cu internetul și propagate prin intermediul rețelelor de socializare. În paginile ei sunt propuse soluții pentru tehnologii precum deepfake și realități ca cyberbullyingul și sunt prezentate cele mai elocvente exemple de situații pe care ar trebui să le evităm ca să rămânem în siguranță online.


Ilustrațiile Martei Pantaleo și textul lui Mauro Munafò ne poartă într-o călătorie de redescoperire a știrilor false, de la primele surse istorice care le-au consemnat până în zilele noastre. Găsim în placheta lui Munafò atât curiozități despre fake news, cât și nenumărate situații reale în care minciunile au pus în pericol viața unor nevinovați. El pledează aici cu multă rigurozitate pentru verificarea informațiilor, clemență în mediul online și acțiune împotriva agresorilor digitali.

GENRE
Computers & Internet
RELEASED
2021
November 13
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
128
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SELLER
SC CURTEA VECHE PUBLISHING SRL
SIZE
13.9
MB

More Books by Mauro Munafò