Priče o zanatima

    • $2.99
    • $2.99

Publisher Description

Knjigom "Priče o zanatima", objavljenom 1966. godine Bora Ćosić započinje svoj porodični krug u koji spadaju i Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji, Zašto smo se borili, Tutori i Bel tempo.


Središno lice ove zbirke priča-romana je mladi školarac pripovedač koji beleži događaje u Beogradu za vrijeme Drugog svjetskog rata i neposredno nakon njega. Zajedno sa njegovom porodicom, majkom, ocem, ujakom, tetkama, dedom, i svim slučajnim prolaznicima, oni čine kakofoniju glasova, mudrosti, igrarija, dubokih i plitkih misli. Sagledani iz vidokruga mladog pripovedača, redaju se bombardovanje grada, ubistva na ulicama, vojna saslušanja i izmjenjuju s urnebesno smešnim porodičnim događajima.


Knjiga ima dvadeset osam poglavlja, svako je posvećeno drugom umeću: od fuzbala, obućarskog zanata, električarskog i frizerskog, do švalerskog, čarobnjačkog i "možda najvažnijeg" političkog, gde deda kaže da se premeće samo vazduh. Zanati predstavljaju pokušaj da se shvati, objasni i uspostavi red u sumanutom, iščašenom odraslom svetu.


Priče o zanatima, Bora Ćosić, 92 strane. Izdanje iBiblioteke (www.ibiblioteka.net).

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2013
March 5
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
129
Pages
PUBLISHER
Interplov iBiblioteka - Mala biblioteka
SELLER
Interplov Ltd.
SIZE
14.8
MB

More Books by Bora Ćosić

2022
2022
2019
2018
2016
2015