Igla i konac

Zvučno i pisano izdanje

    • $4.99
    • $4.99

Publisher Description

Zvučno i pisano izdanje iBiblioteke. Zbirka "Igla i konac" sadrži zvučne zapise svih pesama, koje je pročitao sam Ljubomir Simović.


Zbirka pesama "Igla i konac" je deo pesničke trilogije posvećene gradu Užicu, zajedno sa zbirkama "Istočnice" i "Vidik na dve vode". Krugovi pesama ove zbirke su Donji grad, Nejasne vesti, Čuda u zimi, Ženske pesme, Konder, Tri pesme o šporetu i Poslednji list. 


Simović govori o slikama iz rata i okupacije, uz redovne snažne zemljane ukuse, mirise, slike i osećaje bliske Simoviću: od boja, bilja, vremena, glasova i zvukova prirode, gde je čovek, bez obzira na nasilje kojim se okružuje, neprimetno njen sastavni deo, od prirode neodvojiv. Poput tri planine koje su "tri stoga sena, kao tri šubare, nakrivljene na tri glave, na tri glave tri putnika". Kao i uvek, Simovićevo čitanje je posebna poslastica, i ono čini ove pesme izuzetnim iskustvom u uživanju u lepoti jezika i znazi pesništva.


Igla i konac, Ljubomir Simović, 88 strana, sa 53 zvučna zapisa (ukupno trajanje 55 minuta). Pismo latinica. Izdanje iBiblioteke, www.ibiblioteka.net.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2013
March 6
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
24
Pages
PUBLISHER
Interplov iBiblioteka - Mala biblioteka
SELLER
Interplov Ltd.
SIZE
68.5
MB

More Books by Ljubomir Simović

2013
2013
2012
2020
2020
2013