Publisher Description

Sinds 2007 ben ik als zelfstandig professional werkzaam in mijn filosofische praktijk. Kenmerkend voor mijn aanpak is een situatie- en ervaring-gerichte wijze van coachen.

Mijn situationele en dialogische wijze van filosoferen zijn in de jaren 1980 voorbereid in een aantal studies rondom Georges Bataille en Joseph Beuys. Prof. Heinz Kimmerle gaf mij indertijd de gelegenheid om mij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam grondig in hen te verdiepen en een aantal essays te schrijven.

Enkele van deze essays zijn hier gebundeld. Ze vormen een proeve van een filosofie van de ervaring en de situatie. Hun schrijfwijze is een poging om me te bevrijden van een stellige, wetende filosofie, op zoek naar een meer fenomenologische, vragende, onderzoekende en ontmoetende filosofie. Nu schrijf ik anders, maar toen was het nuttig. In 2009 schreef ik een inleiding op die opstellen uit 1987-1988.

Sinds 2007 schreef ik voor het tijdschrift ‘Filosofie’ een aantal essays over een ervaringsgerichte en situationele praktijk van filosofische coaching. Enkele daarvan zijn in deze bundel opgenomen.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2013
March 23
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
82
Pages
PUBLISHER
PlatoPraktijk
SELLER
Leon de Haas
SIZE
7.8
MB

More Books by Leon de Haas