• $0.99

Publisher Description

Världens mest ökände seriemördare slog till under hösten 1888 i London under namnet ”Jack the Ripper”. Här i Sverige kallades han ”Jack Uppsprättaren” eller ”Jack Uppskäraren”. 


Mördarens mycket råa och blodiga lemlästningar satte skräck i hela Europa. Eftersom någon aldrig greps eller dömdes för morden så förbryllar de både forskare och allmänheten än i dag. 


En av de märkligaste detaljerna kring morden är att en bok publicerades bara några månader efteråt – i Sverige! 

I den här texten från 1889 får du en spännande samtida skildring av morden och framför allt det svenska offret, Elizabeth Stride. 


Det här är en oerhört intressant text eftersom den anonyme författaren, som skrev under pseudonymen Ansgarius Svensen, skriver så detaljerat om både morden och mördaren att han kanske har haft källor inom den engelska polisen. 


Den här boken publicerades ursprungligen år 1889 med titeln ”Jack Uppsprättaren eller Berättelsen om den niodubble qvinnomördaren från staden London samt en ömklig visa om den blodiga Jack”. Den gavs ut av C. M. Bååths Boktryckeri i Malmö.


I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. 


Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den ord och namn på personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

GENRE
Mysteries & Thrillers
RELEASED
2018
September 25
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
38
Pages
PUBLISHER
Virvelvind Förlag
SELLER
MIKAEL JAGERBRAND
SIZE
1.2
MB

More Books by Ansgarius Svensen