• $37.99

Publisher Description

Den sanne historien om den ukjente seriemorderen som terroriserte California på 1970- og 1980- tallet - og om journalisten Michelle McNamara som tre tiår senere til slutt var med på å løse saken om Golden State-morderen. Jeg blir borte i mørket er en av de mest omtalte true crime-bøkene noensinne - og et ekte, rystende mesterverk i sjangeren. I mer enn ti år ble California på 1970- og 1980-tallet terrorisert av en ukjent massemorder. Først over femti forskjellige tilfeller av innbrudd og voldtekt i området rundt Sacramento. Så beveget gjerningsmannen seg sørover: Mellom 1979 og 1986 begikk han minst ti sadistiske drap langs sørkysten av California. Morderen brøt seg inn hos intetanende familier, voldtok og torturerte folk i hjemmene deres, tilsynelatende uten å etterlate seg spor. Tre tiår senere tok journalisten Michelle McNamara opp jakten på den ukjente drapsmannen. Forfatteren gransket gamle politirapporter og gulnede aviser, intervjuet ofre og vitner, forfulgte spor og tips rundt om i Californias forsteder. Sannheten kunne ikke lenger vente. Jeg blir borte i mørket er true crime-mesterverket McNamara var i ferd med å avslutte da hun døde i 2016. Boka er et unikt tidsbilde fra den amerikanske vestkysten - og en original og skremmende skildring av en utspekulert drapsmann og lidelsene han etterlot seg. Men den er også et portrett av en kvinnes besettelse, og hennes ubønnhørlige jakt på sannheten. Etter McNamaras død ble boka fullført på grunnlag av forfatterens notater. To måneder etter at Jeg blir borte i mørket ble utgitt i februar 2018, offentliggjorde politiet i California at de hadde identifisert Golden Statemorderen: en pensjonert politimann bosatt i Sacramento, ved navn Joseph James DeAngelo. Michelle McNamara hadde endelig oppnådd det hun kjempet for.


Michelle McNamara (1970–2016) var en amerikansk journalist og forfatter. Det mangeårige arbeidet hennes med de såkalte Golden State-drapene i California munnet blant annet ut i en monumental artikkelserie om den ukjente massemorderen i Los Angeles Magazine i 2013, som førte den lenge glemte saken tilbake på avisenes forsider.


Da McNamara døde i 2016, var hun midt i arbeidet med boken Jeg blir borte i mørket om Golden State-morderen. Boken ble fullført av hennes medarbeidere, journalistene Billy Jensen og Paul Haynes, på basis av forfatterens skisser. Da Jeg blir borte i mørket utkom i februar 2018, ble den hyllet av kritikerne, og gikk rett til topps på New York Times’ bestselgerliste.


Michelle NcNamara var gift med skuespilleren og komikeren Patton Oswalt, som også har skrevet etterordet i Jeg blir borte i mørket. HBO filmer for øyeblikket en dokumentarserie basert på McNamaras bok, regissert av den Oscarnominerte Liz Garbus.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2019
April 25
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
344
Pages
PUBLISHER
Forlaget Press as
SELLER
eBokNorden
SIZE
7.7
MB

More Books by Michelle McNamara