Jeg maler mit liv: en roman om Frida Kahlo Jeg maler mit liv: en roman om Frida Kahlo

Jeg maler mit liv: en roman om Frida Kahlo

    • $7.99
    • $7.99

Publisher Description

Frida Kahlo (1907-54) er en af det 20. århundredes mest markante malere. Hendes liv og skæbne og ikke mindst hendes selvportrætter har gjort Kahlo til et ikon. Selvportrætterne er karakteriseret ved skarpe farver og kraftige symboler, der bærer vidne om hendes forbindelse til hjemlandet Mexico.


Kahlos liv var kort men begivenhedsrigt. Et af det afgørende vendepunkter for Kahlo, var da hun kom ud for en trafikulykke, så hun resten af livet må kæmpe med svære smerter. Paradoksalt nok er det dog ulykken, som får Kahlo til at søge i retning af billedkunsten. 


I 1929 gifter Kahlo sig med Diego Rivera. Rivera er på daværende tidspunkt en af Mexicos største malere – og desuden 20 år ældre end Kahlo. Deres ægteskab er stormfuldt og præget af utroskab fra begge sider. Kahlo, som er gløende kommunist, indleder en affære med Lev Trotskij. Rivera er langt fra uskylden selv, da han forfører sin hustrus yngre søster. Dette er naturligvis til stor sorg for Kahlo.


Livet og kærligheden, kunsten og smerten. Dagene før sin død skriver den syge Frida Kahlo ”Jeg ser frem til min afgang – og håber aldrig mere at vende tilbage”. 


I ’Jeg maler mit liv’ behandler og fortolker Ester Bock Frida Kahlos liv i romanform. Bogen er derfor både en kunstnerisk bearbejdelse og en biografisk skildring af kvinden og kunstneren Frida Kahlo. 


Ester Bock (f.1936) er en dansk forfatter, der har skrevet både romaner, lyrik, tv-spil og børnebøger. Bock debuterede i 1971 med børnebo

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2016
April 18
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
264
Pages
PUBLISHER
Lindhardt og Ringhof
SELLER
Lindhardt og Ringhof Forlag AS
SIZE
1.2
MB

More Books by Ester Bock

Mens graven kastes Mens graven kastes
2017
Sonate for to Sonate for to
2017
Blide forbrydere Blide forbrydere
2017
Pipaluk Pipaluk
2016
Flyv fugl Flyv fugl
2016
Djævlespring Djævlespring
2016