• $30.99

Publisher Description

Hvorfor blomstrer enkelte samfunn, mens andre kollapser? Hva skjedde med menneskene som skapte statuene på Påskeøya, eller med arkitektene bak Maya-pyramidene? Og hva kommer til å skje med oss? Jared Diamonds Våpen, pest og stål revolusjonerte vår historieforståelse. Nå utforsker han hvordan menneskehetens bruk og misbruk av miljøet kan avsløre sannheten om verdenshistoriens største kollapser, fra Anasazi-indianerne i Nord-Amerika til vikingene på Grønland og vår tids Montana. I Kollaps setter Jared Diamond siste nytt på forskningsfronten i et bredt historisk perspektiv. Resultatet er en pageturner som forklarer fortidens dypeste mysterier samtidig som den gir oss håp for fremtiden.


«Antagelig den viktigste boka du noen gang vil lese.» TIM FLANNERY, SCIENCE


«Dette er årets kjøp! Som et helt college-kurs ledet av en engasjerende og briljant professor – alt til prisen av én bok.» BUSINESSWEEK


Jared Mason Diamond (f. 1937) er professor i geografi og fysiologi ved Universitetet i Californina (UCLA). Han er tverrfaglig orientert, og har bakgrunn i ulike f*g som antropologi, ornitologi, evolusjonærbiologi og geografi. Diamond er først og fremst kjent for sine prisvinnende bøker innen populærvitenskap. "Våpen, pest og stål" (fra 1997) er den mest kjente. Men også "The Third Chimpanzee" og "Collapse" er bestselgere.

GENRE
Science & Nature
RELEASED
2013
April 10
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
572
Pages
PUBLISHER
Spartacus forlag as
SELLER
eBokNorden
SIZE
8.7
MB

More Books by Jared Diamond