• $15.99

Publisher Description

Epohalna knjiga o radikalnoj promjeni muško-ženskih uloga u novom postindustrijskom društvu
 
Od samog početka čovječanstva muškarci su bili dominantan spol, no ta se dominacija temeljila gotovo isključivo na njihovoj veličini i snazi.
Zadnjih nekoliko desetljeća tržište rada velikim je dijelom postalo nezainteresirano za veličinu i snagu, a otada u mnogim segmentima radne snage muškarci više nisu u prednosti. Tehnologija je počela raditi protiv muškaraca, učinivši zastarjelima neka od zanimanja za koja je potrebna fizička snaga, a sve je više na cijeni ono što ekonomisti nazivaju »komunikacijskim vještinama«. Osobine koje se tradicionalno pripisuju ženama, kao što su empatija, strpljenje i kolektivno rješavanje problema, počele su istiskivati hijerarhijski, autokratski model rukovođenja i uspješnosti.
 
Danas prvi put u povijesti globalna ekonomija postaje područje na kojemu su žene uspješnije od muškaraca.
- Od trideset četiri najrazvijenije industrijske demokratske zemlje, u dvadeset sedam njih studij završava više žena nego muškaraca.
- Žene u Velikoj Britaniji i SAD-u danas čine više od polovice zaposlenih.
- Početkom 1970-ih žene su u SAD-u pridonosile s dva do šest posto obiteljskoga prihoda, danas prosječna američka supruga pridonosi s 42,2 posto.
- Više od 40 posto privatnih tvrtki u Kini u ženskim je rukama.
U ovoj epohalnoj knjizi, koju mnogi već uspoređuju s Mitom o ljepoti Naomi Wolf, američka autorica Hanna Rosin otkriva nam kako je uopće došlo do kraja ere dominacije muškaraca te kako se radikalna promjena muško-ženskih uloga kojoj svjedočimo zadnjih desetljeća odražava na seks, brak, posao, obitelj i društvo.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2016
December 9
LANGUAGE
HR
Croatian
LENGTH
223
Pages
PUBLISHER
V.B.Z. d.o.o.
SELLER
PublishDrive Inc.
SIZE
2.7
MB

More Books by Hanna Rosin