• $23.99

Publisher Description

Firenze 1423. Brunelleschi rakennuttaa kaupungin ylle kohoavaa tuomiokirkon kupolia, kun ylhäisen suvun poika löytyy surmattuna sivukujalta. Rahakukkaro on tallella, mutta harvinainen käsikirjoitus on kadonnut. Todistajat väittävät, että tappaja on Medicien kirkon pappi.


Kaupunki kohisee murhasta, kun porteista ratsastaa sisään syytetyn vanha ystävä, Antonio Loschi, mukanaan 16-vuotias apulaisensa Pikku-Toni. Kaksikko alkaa kaikessa hiljaisuudessa tutkia murhaa ja käsikirjoituksen arvoitusta. Mistä kiistelty teksti kertoo? Kuka on valmis äärimmäisiin tekoihin saadakseen sen käsiinsä? Entä miten Brunelleschin rakennuttama tuomiokirkon kupoli liittyy tapaukseen?


Historiallinen jännitysromaani herättää eloon 1400-luvun Firenzen – ajan ja paikan jossa koko Euroopan historia sai uuden suunnan. Kirja herättää myös ajatusleikin: miten maailma olisi muuttunut, jos kadonnut käsikirjoitus olisi joutunut vääriin käsiin?


Pekka Matilainen on työskennellyt mm. Yliopisto-lehden päätoimittajana ja tutkinut renessanssin Firenzeä. Kupoli on hänen esikoisromaaninsa.

GENRE
Mysteries & Thrillers
RELEASED
2013
June 6
LANGUAGE
FI
Finnish
LENGTH
234
Pages
PUBLISHER
Atena
SELLER
SUOMEN E-PAINOS OY
SIZE
833.8
KB

More Books by Pekka Matilainen