• $31.99

Publisher Description

EN HISTORIE OM ET INTENST KVINNELIG VENNSKAP, DREVET AV KJÆRLIGHET, MISUNNELSE OG STOLTHET – OG FØLELSEN AV Å VÆRE FORTAPTUTEN DEN ANDRE


Den magre, foreldreløse niåringen Dores arbeider i kjøkkenet på en sukkerplantasje i Brasil i 1930-årene, da Graça kommer og forandrer alt. Hun er den bortskjemte datteren til en velstående sukkerbaron, flink, rik, vakker og fascinerende uoppdragen. Selv om de er født inn i to vidt forskjellige verdener, utvikler Dores og Graça et varmt og intenst vennskap, der rampestreker – og på et dypere nivå, musikken – spiller en avgjørende rolle.


Den ene har en sangfugls stemme, den andre føler melodiene inni seg og skriver vakre sangtekster. Musikk blir deres felles lidenskap og gjør dem til partnere, men også rivaler. For begge er musikken en vei ut av det livet de er født inn i. Men bare en av dem er bestemt til å bli stjerne. Det nære, men ustadige forholdet blir skjebnesvangert og kommer til å hjemsøke dem begge.


De reiser fra sukkerplantasjen i Brasils innland via de støyende gatene i Lapa-strøket i Rio de Janeiro, til Los Angeles i Hollywoods gullalder, før de vender hjem til den uimotståelige lyden av trommeslag. ”Luften du puster” er et rørende portrett av et livslangt vennskap som handler om det vi skylder forholdene som bestemmer våre livsløp.


FRANCESDEPONTES PEEBLES har tidligere skrevet romanen The Seamstress. Den er oversatt til ni språk, og har vunnet Elle Grand Prix for skjønnlitteratur, Friends of American Writers Award og James Michener-Copernicus of America Fellowship. Hun er født i Pemambuco, Brasil, og utdannet ved Iowa Writers’ Workshop.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2019
April 30
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
592
Pages
PUBLISHER
Panta forlag as
SELLER
eBokNorden
SIZE
1.1
MB

More Books by Frances De Pontes Peebles