• $4.99

Publisher Description

Berkesi András 1919-ben született Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Katonapolitikai Osztályának, majd az ÁVH katonai elhárítási osztályának vizsgálótisztje. Több koncepciós per előkészítésében vett részt. 1950-ben őt is szintén koncepciós perben ítélték el, 1954-ben szabadult, rehabilitálták. 1956 októberének végén 2-300 fős csapat tagjaként a Belügyminisztériumot védte a felkelők ellen. A forradalom után 1964-től a Magvető Könyvkiadónál tevékenykedett.


Magány

„Persze sok mindent nem érthetsz. Ez természetes, hiszen még sok dolog nem világos előtted. Nem is tudom, hol kezdjem a továbbiakat, hogy teljesen érthető legyen a kép. Valószínűleg még azzal sem vagy tisztában, hogy miért lettem Pista felesége, ha Koltai Pétert ennyire szerettem. Nem tagadom, hosszú ideig magam sem tudtam. De már azon a bizonyos májusi beszélgetésen éreztem, hogy Péter iránt érzett szerelmem átalakult, és úgy tűnt fel, hogy az ő érzelmei is megváltoztak.

Amikor erről beszélgettünk, furcsa magyarázatot adott. Nagyon szeret, úgy érzi, sohasem fog mást megszeretni, de mivel jövője teljesen bizonytalan, nem akarja sorsomat a magáéhoz kötni. Lehet, hogy nem bírja sokáig azt a lelkiismereti nyomást,

amely alatt áll, és jelentkezik. Biztosan börtönbe zárnák. És akkor mi történne velem? Higgyem el, ezért nem vesz el feleségül, és ezt szerelemből teszi. Megnyugtatott, hogy mást sem vesz el, mert nagyon jól tudja, hogy hazugságra nem szabad boldogságot építeni. Vitatkoztam vele.”

(részlet)

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2011
July 22
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
258
Pages
PUBLISHER
Fapadoskonyv.hu
SELLER
Fapadoskonyv HU LIC
SIZE
1.9
MB

More Books by Berkesi András