Magbet

Zvučno i pisano izdanje

    • $0.99
    • $0.99

Publisher Description

Magbet je jedna od najpoznatijih drama Vilijama Šekspira, najvećeg pisca engleskog jezika. U tragediji Magbet Šekspir se bavi borbom za vlast i neumerenim vlastoljubljem. Vlastoljublje zanosi i suštinski menja ljude, uništava običnog čoveka koji je njime zanet, ali može na kolena da baci i cele države.  


Putem svog ogromnog vrhunskog dela, bogatstva jezika i misli, Šekspir je izvršio ogroman uticaj na engleski jezik, postavši na mnogo načina umetnički kamen temeljac u širenju englskoh jezika svetom. I dan danas Šekspirova dela su osnova školske lektire u Anglo-Saksonskim zemljama, često i temelj mnogobrojnih novih filmskih, književnih i umetničkih dela.


Na srpskom jeziku, iako prisutan, Šekspir je manje poznat širokom čitalaštvu, zbog teškog prevoda stiha i jezičke razlike, ali između ostalog i zbog nedostatka priređenih izdanja za mlađe čitaoce. Ovo je upravo priređeno i skraćeno izdanje Magbeta, namenjeno mladim čitoacima i slušaocima, napravljeno po ugledu na mnogobrojna slična izdanja - poput prikaza Meri i Čarlsa Lam. Ovo je naše prvo izdanje Šekspirovih drama, i jedno od prvih izdanja Male biblioteke uopšte.  


Magbet Male biblioteke je zvučno i pisano izdanje. Na početku svakog čina možete odabrati da li ćete knjigu slušati ili čitati. 


Zvučno i pisano izdanje Male biblioteke. 26 strana sa 7 zvučnih zapisa, ukupnog trajanja 32 minuta. Pismo - latinica.

GENRE
Arts & Entertainment
RELEASED
2013
February 23
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
15
Pages
PUBLISHER
Interplov Mala biblioteka - iBiblioteka
SELLER
Interplov Ltd.
SIZE
33.4
MB