• $11.99

Publisher Description

Den engelske naturhistoriker Charles Darwin (1809-82) udgav i 1871 Menneskets afstamning og parringsvalget (Descent of Man and Selection in Relation to Sex). Afsnittet om menneskets afstamning vakte stor opmærksomhed.


Menneskets afstamning blev oversat til dansk af botaniker og forfatter J.P. Jacobsen (1847-85). Værket udkom hos Gyldendal som 13 hæfter fra oktober 1874 til november 1875, og siden udgivet som samlet værk. Dette værk er nu bearbejdet og moderniseret:

Bearbejdningen er foretaget nænsomt ift. tonen i teksten, og der er taget hensyn til tiden og sammenhængen, den oprindeligt er skrevet i. Således er der ikke ændret i begreber, der i nutidig sammenhæng kan betragtes som politisk ukorrekte eller anstødelige, ligesom ikke alle faglige begreber, der måtte have ændret sig frem til i dag, er ændret. Der er udelukkende ændret ældre sprogbrug og staveformer, som før gjorde teksten svært tilgængelig for en nutidig læser. Der er ændret komplicerede og forældede sætningskonstruktioner og formuleringer. Fokus har været at gøre teksten mere læsevenlig for en nutidig læser.


Bogen er en rejse i dyrenes, menneskets og datidens videnskabelige verden og kultur. Et indblik i Charles Darwins imponerende og enorme arbejde og kamp for sin videnskab. Fascinerende, tankevækkende, morsom og oplysende læsning, der forhåbentlig nu vil kunne læses af mange flere danskere.

GENRE
Reference
RELEASED
2015
July 7
LANGUAGE
DA
Danish
LENGTH
488
Pages
PUBLISHER
Publizon
SELLER
Publizon A/S
SIZE
12.5
MB

More Books by Charles Darwin & J.P. Jacobsen