Mos u dëshpëro

    • 4.5 • 6 Ratings

Publisher Description

Në një kohë, në të cilën muslimanët janë të rrethuar me paragjykime të shumta përreth, si të jashtme ashtu edhe të brendshme, vjen ky libër inkurajues, i cili, është i rrënjosur në urdhërimet e Allahut të lartësuar dhe udhëzimin e shkëlqyer të të Dërguarit, Muhamed (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), si dhe shembujt e muslimanëve që erdhën para nesh.

Mos u dëshpro është studim serioz dhe përpjekje e përgjegjshme, që mundohet të trajtoj anën psikike dhe shpirtërore të njeriut, si trazirat dhe ankthi, humbja e besimit dhe konfuzioni, depresioni dhe pesimizmi, shqetësimi dhe pikëllimi, hidhërimi dhe urrejtja, dëshpërimi dhe zhgënjimi.

Mos u dëshpro është një libër i rëndësishëm për të gjithë, ai është plotë këshilla praktike se si të sprapsim dëshpërimin dhe ta zëvendësojmë atë me një opinion pragmatik dhe në fund të fundit të kënaqshëm Islam për jetën. Ai ekspozon për lexuesin modern mësimet se si Islami na mëson që të ballafaqohemi me sprovat dhe vuajtjet e kësaj bote.

Ky libër përmban dritën e shpalljes - ajetet e Kuranit, udhëzimet e mesazhit - thëniet e të Dërguarit Muhamed (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), miratimin e natyrshmërisë së njeriut, përvojat e një të rrituri, fjalët e urta, tregimet tërheqëse, letërsinë e bukur, thëniet e shokëve të tij të drejtë, si dhe pasuesve të tyre, të njerëzve të mençur, e të urtë, këshilla, poema të poetëve, urdhërimet e mjekëve dhe udhëzimet e shkencëtarëve. Por ai gjithashtu përmban thëniet që përkojnë me të vërtetën, qofshin ato thënie të mendimtarëve dhe të filozofëve perëndimorë apo lindorë, të sotëm apo të lashtë.

Ky libër, që është kulmi i mendimit të thellë dhe të organizuar, thotë për ju lexues të nderuar në formë të prerë: 

“Jetoni të lumtur, në paqe dhe në hare, e mos jeni të dëshpëruar.”

GENRE
Religion & Spirituality
RELEASED
2013
October 24
LANGUAGE
SQ
Albanian
LENGTH
713
Pages
PUBLISHER
DawaTools
SELLER
DawaTools
SIZE
768.5
KB

More Books by Aid el-Karni

2013
2013
2013

Customers Also Bought

2013
2013
2013
2013
2013
2013