Publisher Description

Multimedia Štroligi je interaktivna knjiga kreirana na pričama iz vrbničke usmene predaje koje je zabilježila pokojna Marija Kraljić, a kojoj autor posvećuje
ovu knjigu. Uz nekoliko priča iz tiskanog izdanja knjige Štroligi, gdje su  tekstovi Marije Kraljić oplemenjeni fotografijama Petra Trinajstića, u ovoj knjizi priče su predstavljene na nov drugačiji način, zahvaljujući mogućnostima multimedijske odnosno interaktivne knjige.

Petar Trinajstić ih je obogatio multimedijskim sadržajima; video prilozima, interaktivnom fotografijom 3D modelom, interaktivnim pojmovnikom i drugim sadržajima vezanim uz vrbničku kulturnu baštinu. Priče nisu više samo čitljive, nego i govorno čujne, glazbeno i vizualno sadržajnije, cjelovitije, zanimljivije, i pojmovno bogatije. No ono što je najznačajnije, s obzirom da su priče pisane dijalektom, vrbenskim govorom, ova knjiga zahvaljujući multimedijskom pojmovniku pruža mogućnost da sadržaj priča, lakše, razumljivo pročitaju svi oni koji
ne poznaju vrbenski govor.

Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama i video prilozima te se autor kao fotograf i filmaš potrudio da tekstom i dodacima predstavi način na koji je on kreirao fotografiju i knjigu.


Cilj autora je da knjigom otme zaboravu vrbničku usmenu predaju i predstavi sadržaje iz bogate kulturne baštine Vrbnika na novi multimedijski i interaktivni način.

GENRE
Arts & Entertainment
RELEASED
2014
May 30
LANGUAGE
HR
Croatian
LENGTH
142
Pages
PUBLISHER
Petar Trinajstić
SELLER
Petar Trinajstic
SIZE
1.1
GB

Customer Reviews

Mate 01 ,

napravija san US račun

DA DIGNEM OVU KNJIGU :)