• $2.99

Publisher Description

Részlet a könyvből:

2.Odett naplója: Párizs, 1912.tavasz - Ninon

Ninon a világ közepén élt, és boldog volt. Nem érdekelte, ki mit gondol róla. Élvezte az életet! És nem ez volt a legnagyobb merészség, amit elkövetett.
- Már megint botrányos estém volt! És hogy imádtam! Milyen izgalomba jöttek a férfiak, mikor lecsúszott az ing a vállamról… na, jó, pontosabban a keblemről. - Először gyorsan vissza akartam húzni, de látva a hatást - ami igazán bizsergető volt -, inkább lelassítottam a mozdulatot… - És utána az a szegény fotográfus mennyit téblábolt az öltözőmben, míg végre összeszedte a bátorságát, hogy megkérjen…, csak a bonbon kedvéért álltam neki pózt… meg, mert élveztem, hogy remeg a keze! - Látnod kellett volna, hogy vöröslött az arca, ahogy nézett… - ezekkel a meglehetősen felhevült szavakkal fogadott barátnőm az öltözőjében.
- Mond, édesem te tényleg élvezed, hogy mindenkit megbotránkoztatsz? - válaszoltam kicsit hökkenten.
- Igen, azt hiszem… tudod mit éreztem? Hogy uralom a vágyaikat, és ez varázslatos volt! - mondta izgatottan, majd hirtelen hangot váltott. - Egyébként érthetetlen miért csapnak ekkora hűhót e miatt a kis baleset miatt! Aki itt ült a Maximban, bizonyára látott már női kebleket…
- Holnap kitör a botrány! Minden újság erről fog írni!- jegyeztem meg, teljesen feleslegesen.
- Igen, ez lehetséges. Főleg a fotográfiák miatt!
- Mi van azokon a képeken tulajdonképpen? - éledezett gyanakvásom.
- Hm, gyakorlatilag ugyanaz, amit a színpadon láthattak… - mosolygott huncutul. Olyan volt, mint egy csínytevő gyermek.
- Az ég áldjon meg, Ninon! Ezt nem teheted! Telefonálj azonnal! Mond, hogy meggondoltad magad! Nem jelenhetnek meg azok a képek rólad!
- Ugyan drágám, már hogy tehetnék ilyet azzal a szegény fotográfussal? Annyira boldog volt!
- De értsd meg, hogy…
- Drága Odett, véletlenül sem szeretnélek megbántani, de emlékeztetnem kell téged arra, hogy szabad ember vagyok. Azt teszek, amit akarok! A pikáns pletykákat meg kifejezetten szeretem.
- Tudom, tudom … de meg kell fogadnod a tanácsom, ha nem akarod, hogy …
- Drágám, nem kell megfogadnom senki tanácsát! Felnőtt nő vagyok. Jaj, ne legyél már ennyire buta! Édes vagy, hogy ennyire aggódsz értem, de fel kellene végre nőnöd! Ez Párizs, és 1912-t írunk!
Mielőtt megfogalmazhattam volna válaszom, meglepően komolyan hozzátette:
- Ugye nem akarod elhitetni velem, hogy az örömlányok ölén felnőtt férfiak felháborodásával kellene foglalkoznom? Vagy esetleg a vakságot fogadott, prűd feleségek hitbuzgó rikácsolásával?
Ninon rendszerint a fején találta a szöget. Alig telt el néhány hónap azóta, hogy megismerkedtem vele, de azt máris megtanultam, hogy a mulatók szórakoztatói semmivel sem rosszabbak nézőiknél.
Naiv vidéki lány voltam, de egyik kedvenc mondását máris a fejembe véstem: "Drágám, ha jól figyelsz, te is meglátod, hogy az élet igazán nagy színészei soha nem a színpadon játszanak!"

GENRE
Romance
RELEASED
2014
February 28
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
228
Pages
PUBLISHER
G. Eris
SELLER
Smashwords, Inc.
SIZE
251.6
KB

More Books by G. Eris