Poeme si Poezii volumul 3 Poeme si Poezii volumul 3

Poeme si Poezii volumul 3

Satira, Pamflet, Fabule, Poezie despre Natură, Anotimpuri, Animale, Plante, Turism

    • $3.99
    • $3.99

Publisher Description

După cum aţi văzut din CUPRINS, întreaga carte intitulată „POEME ŞI POEZII”, conţine până la data apariţiei prezentei ediţii, un total de 508 poeme şi poezii şi încadrate pe un suport de hârtie de format A4 cu un total de 1096 pagini.

Din motive economice, atât pentru autor, editor cât şi pentru cititor, s-a ajuns la concluzia că această carte, conţinând 10 capitole sau volume de poezie, fiecare cu o altă tematică, să fie divizată în patru părţi, relativ echilibrate.

Astfel „Partea a III-a” va avea conform CUPRINS-ului următoarele capitole sau volume :

Capitolul.5, intitulat „Poezie despre Natură, Anotimpuri, Animale, Plante, Turism”, conţinând 46 de poezii şi echivalentul a 99 pagini A4;

- Capitolul.6, intitulat „Fabule”, conţinând 34 de poezii şi echivalen-

a 67 pagini A4 şi

- Capitolul.7, intitulat „Satiră, Pamflet”, conţinând 29 de poezii şi

echivalentul a 62 pagini A4.

Deci în total cititorul va putea savura lecturarea unei poezii de calitate, conţinută în 109 poezii şi echivalentul a 228 pagini, în format A4.

Desigur în „Capitolul.5”, cel mai cuprinzător, poetul a tratat cu fineţe şi înaltă clasă în special subiectele legate de descrierea naturii, anotimpurilor, anima- leleor, plantelor şi activivităţii de turism, punându-şi din nou în evidenţă talentul şi harul său primit de la Dumnezeu.

Poetul demonstrează în acest capitol că este un observator fin şi minuţios al naturii, reuşind să facă descrieri veridice ale unor situaţii, tablouri fizice privind unele fenomene naturale, animale şi plante pline de un realism atât de elocvent, încât şi un orb ar putea să-şi închipuie sau să-şi proiecteze în întunericul minţii sale, cu exactitate toate acele descrieri ce au la bază utilizarea plastică a vocabularului limbii române, ca şi când deja le-ar fi văzut.

Poezii ca „Roua, Clorofila, Aişor, Flori albe, Musca, Păianjenul, Veveriţa, Şarpele şi laptele, Tigrul, Familia leului, Libelula, Peştii, Peisaj marin, Codrul, Anotimpurile, Împărăţia gerului, Şoarecele, Porţile de Fier, Program de vară, Simfonii de vară, Vara, Toamna, Tablouri de vară, Norii, Canicula, Animale de companie, Iarna la oraş, Crocodilul, Vântule !, Cabalinele în top, Inundaţii, Fapt de vară, Frig cosmic, Răsărit de soare, Greieri şi cicade” şi altele, vor şoca cititorul prin realismul şi autenticitatea lor, genul acesta de poezie fiind unul predilect şi foarte plăcut cititorului.

Spre deosebire de poetul Emil Gârleanu, autorul prezentei lucrări, deşi atacă acelaşi gen şi subiecte legate de natură, animale şi plante „din lumea celor necuvântătoare”, poeziile sale sunt la un nivel mai înalt, mai academic şi cu un iz ştiinţific, depăşind faza de prezentare pentru copii, ele fiind în acelaşi timp capodo-pere mature ale genului, diferenţa dintre cei doi poeţi fiind ca de la pictura naivă la cea renascentistă sau clasică. Cu alte cuvinte, poezia sa descriptivă asupra naturii se adresează tuturor lectorilor indiferent de vârstă, dar mai ales celor maturi, fiind un adevărat deliciu pentru cunoscătorii şi iubitorii de poezie. Din această cauză acest gen de poezie nu va muri niciodată, nu se va uza moral, nu se va descalifica în timp , nu va muri niciodată şi va fi mereu actuală şi în viitor.

Poezia cuprinsă în Volumul.6, dezvoltă tematica fabulei, foarte variată din care lctorul trebuie să reţină învăţăturile trase în finalul fiecărei poezii, bazate atât pe înţelepciunea popoarelor, cât şi pe experienţa de viaţă a poetului.

Poezii ca „Submarinul şi rechinul, Fabula şarpelui, Scarabeul la olimpiadă, Pisica imorală, Tragedie cu cuc, Puricele chiriaş, Socoteala de acasă, Dihorul şi moscul, Şoarecele şi pisica, Cireşul şi vişinul,Povestea cu cocoşul roşu, Lupul mora-list, Vrabia şi găina, Vrabia şi rândunica, Cine are muşchi pe creier, De ce n-are ursul coadă !, Porcul şi peştele, Sătuluio nu crede flămândului, Oul şi găina umană” şi altele vor fi tot atât de bine primite atât de cei mici cât şi de cei mari. Şi în acest caz se poate aqmintio de stilul academic al poetului care îl diferenţiază de alţi poeţi consacraţi ai fabulelor, cum ar fi Al. Donici,Krâlov,Grigore Alexandrescu şi chiar La Fontaine şi care îl face apreciat în primul rând de lectorul matur şi apoi de copii.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2014
May 14
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
252
Pages
PUBLISHER
Leichmann Weifert Publishing
SELLER
Stefan Emil IONESCU
SIZE
1.3
MB

More Books by Stefan Marinescu-Ratesti

Poeme si Poezii volumul 4 Poeme si Poezii volumul 4
2014
Poeme si Poezii volumul 2 Poeme si Poezii volumul 2
2014
Poeme si Poezii volumul 1 Poeme si Poezii volumul 1
2014