Reizen zonder John Reizen zonder John

Reizen zonder John

Op zoek naar Amerika

    • 4.7 • 3 Ratings
    • $21.99
    • $21.99

Publisher Description

Altijd al was Amerika een `geheime liefde voor Geert Mak (1946). Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf.

Geert Mak gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam (De engel van Amsterdam, Een kleine geschiedenis van Amsterdam) van Nederland (Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader), en van Europa (In Europa, De hond van Tima) deelt zijn liefde voor en kennis over Amerika met ons in zijn nieuwste boek Reizen zonder John Op zoek naar Amerika.

Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, precies vijftig jaar later.

In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, al kijkend en pratend met wie hij maar ontmoet, Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog `het beloofde land? En wat bindt Amerika en Europa nog?

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2012
August 23
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
767
Pages
PUBLISHER
Atlas Contact
SELLER
Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep b.v.
SIZE
2.2
MB

More Books by Geert Mak

Amsterdam Amsterdam
2010
In Europe In Europe
2007
De eeuw van mijn vader De eeuw van mijn vader
2012
In Europa In Europa
2012
Amerika! Amerika!
2013
Śladami Steinbecka. W poszukiwaniu Ameryki Śladami Steinbecka. W poszukiwaniu Ameryki
2016