• $11.99

Publisher Description

Bryssel 1983. Nattåget från Milano rullar in till Bryssel och en ung mamma hittas mördad i sin sovkupé bredvid sitt sprattlande spädbarn. Flera unga mammor attackeras och skräcken sprider sig för den mystiske "mammamördaren". Ännu en ung kvinna med spädbarn mördas i det studenthem på Rue Marie-Thérèse i Bryssel där juridikstudenten Martine Poirot just flyttat in, och Martine, som ännu plågas av minnet av barnet hon födde i hemlighet i Schweiz, engagerar sig i utredningen. Det visar sig att den unga kvinnan inte var den hon utgett sig för att vara och att barnet inte var hennes. Allt talar för att någon i huset är mördaren. Är det den charmige medicinaren, hans prydliga flickvän, eller den inbundne korrekturläsaren? Eller kanske den gåtfulla hyresvärdinnan? Martine tror att hon är sanningen på spåren – men en dramatisk händelse gör att fallet förblir olöst.
Tolv år senare kommer tolvåriga Caroline Temmerman till den nyblivna privatdetektiven Julie Wastia, Martines tidigare notarie, och vill få hjälp att ta reda på vem hon egentligen är. Hon är barnet från mordet på Rue Marie-Thérèse, och hennes identitet har aldrig blivit klarlagd/fastställd. Samtidigt i Villette utreder Martine ett fall där tre personer hittas ihjälgasade i sin bil. Mycket talar för att det är ett familjesjälvmord, men när Martine får ett brev från den döda kvinnan, Brigitte Debacker, tar utredningen en annan vändning. Varför lämnade Brigitte Belgien hals över huvud 1983? Varför slängde hon bort sitt pass?
Jakten på Carolines identitet och Brigitte Debackers hemligheter sätter farliga krafter i rörelse, och snart är en mördare på jakt efter Caroline. Kommer Julie och Martine att finna honom i tid för att rädda flickans liv? Ett bortglömt postrån, en italiensk cellists tragiska öde och sanningen om en omstridd filmstjärna från 30-talet är några av de pusselbitar som gör att de till slut kan se hela den skrämmande bilden av de tolv år gamla ”mammamorden”.

Rekviem i Villette är den femte fristående delen i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot, gift med svensken Thomas Heger. För Lärarinnan i Villette tilldelades Ingrid Hedström Deckarakademins pris för Bästa svenska debut. Flickorna i Villette nominerades till Deckarakademins pris för Bästa svenska kriminalroman. Böckerna är översatta till flera språk, bland andra danska och tyska. Ingrid Hedström är välkänd utrikesjournalist och krönikör på Dagens Nyheter.


” … Ingrid Hedström befäster sin plats som en av de allra bästa deckarförfattarna i landet…en av de fem bästa utan tvekan.” DAST MAGAZINE

”Gissa om jag gillar det här! Rekommenderar starkt att ni läser den här och de första fyra böckerna i serien, om ni inte redan gjort det. Speciellt om ni gillar pusseldeckare.” DECKARHUSET

”Hedström skriver flyhänt och lägger ut pusselbitarna så att man bara måste vända blad och gå vidare i boken.”
UPSALA NYA TIDNING

”Ingrid Hedström är nämligen något så ovanligt som en riktigt utsökt intrigvävare. Eller kanske snarare pusselmakare. Varenda bit faller på plats, och det finns inga bitar som inte hör till pusslet. ’Rekviem i Villette’ skulle i stort sett kunna användas som instruktionsbok i konsten att bygga en pusseldeckar¬intrig. Den står faktiskt inte Agatha Christie långt efter.
(---)
Överraskning efterträder överraskning, en intrig som inbegriper ett tjogtal personer som alla fyller sin funktion i helheten hålls ihop på ett föredömligt sätt.
Det är faktiskt väldigt kul att se att det går att göra riktigt lyckade pusseldeckare i dagar som dessa. Nästan lite hoppingivande.”
Jan Arnald, DAGENS NYHETER

GENRE
Mysteries & Thrillers
RELEASED
2012
May 16
LANGUAGE
SV
Swedish
LENGTH
509
Pages
PUBLISHER
Alfabeta Bokförlag AB
SELLER
Publit Sweden AB
SIZE
1.4
MB

More Books by Ingrid Hedström