Túl a renden Túl a renden

Túl a renden

Újabb 12 szabály az élethez

    • $10.99
    • $10.99

Publisher Description

Peterson tizenkét további szabállyal áll elő: egyfelől ősi bölcsességekre hagyatkozó, nehezen fellelt igazságokkal, másfelől a legszemélyesebb tapasztalatokkal, amelyeket magánéletéből és klinikai gyakorlatából szűrt le. Ez a tizenkét újabb szabály segíti az olvasót egy bátrabb, igazabb élethez, amelyben több értelmet fog találni. Az élet értelme nem más, mint az ismert dolgainkon való túllépés, nem más, mint az örökké változó világhoz való alkalmazkodás.
A Túl a renden gondolatmenete szerint egyensúlyt kell teremtenünk a valóság e két alapvető elve, a rend és a káosz között. A kettőt elválasztó ösvényen vezet az út az élet igazi értelméhez. Peterson felidézi, miből is meríthetünk erőt a szenvedéssel teli, kiegyensúlyozatlan időkben: a pszichológia és a filozófia köréből leszűrt tanácsokból, és az emberiség legfontosabb mítoszaiból, maradandó történeteiből.
 
Dr. Jordan B. Peterson a 12 szabály az élethez című bestseller szerzője, amely világszerte több mint ötmillió példányban kelt el. Több évtizeden át dolgozott klinikai pszichológus professzorként a Harvardon és a Torontói egyetemen. Peterson mára a világ egyik legbefolyásosabb gondolkodója lett. YouTube videóit és podcastjait világszerte több száz millióan hallgatták meg, globális könyvturnéjára több mint 250 000 ember volt kíváncsi.
A globális angol nyelvű megjelenéssel egy időben lát napvilágot magyarul a 21. Század Kiadó gondozásában a 12 szabály az élethez várva várt folytatása.
A 12 szabály az élethez világszerte több mint ötmillió példányban kelt el.
Jordan B. Peterson, klinikai pszichológus, gondolkodó abban a könyvében ellenszert kínált az életünket elborító káosz ellen. Örök igazságokat kínált modernkori szorongásaink legyőzésére.
Tanácsai olvasók millióin segítettek, és világszerte nagy hatást váltottak ki.
A folytatásban Peterson szemlélteti, hogy az élet értelme nem más, mint az ismert dolgainkon való túllépés, nem más, mint az örökké változó világhoz való alkalmazkodás.
A túltengő káosszal szemközt bizonytalankodunk, fenyegetett helyzetben érezzük magunkat, azonban a rend túltengése a kíváncsiság hiányához és a kreatív életerő hiányához vezet.
A Túl a renden gondolatmenete szerint éppen ezért arra van szükség, hogy egyensúlyt teremtsünk a valóság e két alapvető elve, a rend és a káosz között. A kettőt elválasztó ösvényen vezet az út az élet igazi értelméhez.
Peterson felidézi, miből is meríthetünk erőt a szenvedéssel teli, kiegyensúlyozatlan időkben: a pszichológia és a filozófia köréből leszűrt tanácsokból, és az emberiség legfontosabb mítoszaiból, maradandó történeteiből.
Peterson tizenkét további szabállyal áll elő: egyfelől ősi bölcsességekre hagyatkozó, nehezen kikapart igazságokkal, másfelől a legszemélyesebb tapasztalatokkal, amelyeket magánéletéből és klinikai gyakorlatából szűrt le.
Ez a tizenkét újabb szabály segíti az olvasót egy bátrabb, igazabb élethez, amelyben több értelmet fog találni.
Jordan B. Peterson azt írja a bevezetőben: „Remélem, ezt a könyvet is éppolyan hasznosnak fogják találni, mint az első 12 szabályt. Nagyon megtisztelő, hogy sok erőt merítettek a gondolataimból és a történeteimből.”
Dr. Jordan B. Peterson a 12 szabály az élethez című bestseller szerzője, amely világszerte több mint ötmillió példányban kelt el. Több évtizeden át dolgozott klinikai pszichológus professzorként a Harvardon és a Torontói egyetemen. Peterson mára a világ egyik legbefolyásosabb gondolkodója lett. YouTube videóit és podcastjait világszerte több száz millióan hallgatták meg, globális könyvturnéjára több mint 250 000 ember volt kíváncsi. Tudóstársaival és tanítványaival Dr. Peterson több mint száz szakcikket jelentetett meg, Maps of Meaning című 1999-ben megjelent könyve forradalmasította a valláspszichológiát.

GENRE
Business & Personal Finance
RELEASED
2021
March 4
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
442
Pages
PUBLISHER
21. Század Kiadó
SELLER
PublishDrive Inc.
SIZE
5.3
MB

More Books by Jordan B. Peterson

12 Rules for Life 12 Rules for Life
2018
Beyond Order Beyond Order
2021
While Time Remains While Time Remains
2023
12 reglas para vivir 12 reglas para vivir
2018
Maps of Meaning Maps of Meaning
2002
We Who Wrestle with God We Who Wrestle with God
2024

Customers Also Bought