Tornar a casa

    • $6.99
    • $6.99

Publisher Description

Primera novel·la de l'escriptora nord-americana d'origen ghanès Yaa Gyasi, una captivadora història profundament humana es desenvolupa a la costa sud-occidental de l'Àfrica i als Estats Units, des del segle XVIII fins al present.

Filles d'una mateixa mare i de pares membres de dues ètnies diferents, l'Effia i l'Esi són dues germanes de sang que mai no s'arribaran a conèixer. Els seus camins estan predestinats a separar-se: així, mentre l'Effia l'obliguen a casar-se amb un governador anglès i a anar-se'n a viure a una fortalesa a tocar de la costa, l'Esi és capturada i traslladada com a esclava al sud dels Estats Units.

D'aquesta manera, la narració va traçant el camí de les dues branques de la família, protagonistes de commovedores històries d'aflicció, esperança i superació en el marc d'una sèrie d'esdeveniments històrics rellevants: les guerres tribals, el negoci del cacau, l'arribada dels missioners, la Llei d'Esclaus Fugitius de 1850, la Gran Migració Negra, la lluita pels drets civils i el renaixement de Harlem als anys vint, fins a arribar a l'epidèmia d'heroïna dels setanta.

Rebuda amb entusiasme desbordant als Estats Units, Anglaterra i França, la crítica ha celebrat aquesta veu nova, clara i potent, dotada d'una habilitat especial per apropar el lector al microcosmos dels sentiments més íntims de l'individu en la seva lluita desigual davant de l'aclaparadora força de la Història. Una lectura apassionant, irrenunciable, que serveix de carta de presentació d'una nova generació d'autors d'arrels africanes.

La crítica ha dit...
«Sorprenent... Memorable i apassionant... Gyasi escriu cada capítol amb notable frescor i subtilesa. Una novel·la meravellosa.»
Publishers Weekly

«Hi ha llibres bons, llibres bonics i després hi ha els grans llibres. Hi ha llibres que emocionen i que eduquen, i després hi ha els que són menys habituals, els valuosos, els que tenen la força de canviar la nostra manera d'entendre la complexitat d'aquest món estrany.»
Lire

«Traçar tres segles en quatre-centes pàgines era una aposta arriscada, que podria haver acabat en una novel·la didàctica o insulsa. Però no ha estat així: Gyasi ha aconseguit aquesta proesa gràcies a una intel·ligent combinació de política i intimisme, història i màgia, i a unes imatges amb una gran força evocadora.»
Le Monde

«L'esclavitud és una ferida oberta que no acabarà de tancar-se mai. I com a tal, ha proporcionat una reserva inesgotable de material als narradors, un pou sense fons de girs tràgics, traïcions èpiques, transcendències inesperades i secrets desconeguts. [...] És en aquest mateix pou d'aigua tèrbola que s'ha submergit Yaa Gyasi, escriptora novella d'origen ghanès-americà, per crear Tornar a casa
The Guardian

«Necessitava llegir un llibre com aquest per recordar de què és capaç una persona. I necessitava recordar què passa quan una imaginació literària particularment dotada topa amb una tasca èpica. Tornar a casa és una font d'inspiració.»
Ta-Nehisi Coates, autor d'Entre el món i jo.

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2017
May 18
LANGUAGE
ES
Spanish
LENGTH
384
Pages
PUBLISHER
Penguin Random House Grupo Editorial España
SELLER
Penguin Random House Grupo Editorial, SAU
SIZE
1.7
MB

More Books by Yaa Gyasi

2016
2020
2017
2021
2017
2018