Torpedert Torpedert

Torpedert

Publisher Description

«Jeg synes du har gjort ett utmerket arbeid for å fram de dramatiske krigshendelsene som rammet din bestefar, Vidkun Ravn», forfatter Jon Michelet


«Jeg er imponert over hvor mye detaljinformasjon du har hentet inn og klart å sette det sammen og inn i en større kontekst.»

-Historiker og forfatter Bjørn Tore Rosendahl ved Stiftelsen Arkivet


«Boken er blitt et unikt og ekte dokument om en krigsseilers opplevelser under krigen, men også oppveksten og tiden etter krigen.»

-Filmregissør Eilert Munch Lund ved Sjøfartsfilm AS


Vidkun Amandus Ravn var kun 16 år gammel da skipet han var om bord på ble senket av en tysk ubåt i 1940. På de neste 12 månedene skulle han få oppleve tre torpederinger til… Etter siste forlis ble han reddet inn til Island. Han møtte der sin store kjærlighet som han delte livet ut med.

Ved hjelp av samtale med familie, Vidkuns private samling, statlige arkiver, museer, internett og bøker har barnebarnet Arthur Iversen skrevet denne nære og personlige historien om sin morfar.

Historien handler primært om krigsårene, men vi følger også Vidkun og hans familie helt fram til hans død som 90-åring i 2013.

Boken kan også betraktes som en hyllest til alle de ca.38000 norske sjømenn som bidro så sterkt til at annen verdenskrig til slutt ble vunnet av de allierte.

Innsatsen deres må aldri glemmes.

GENRE
Biographies & Memoirs
RELEASED
2016
April 21
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
168
Pages
PUBLISHER
EbnPublish
SELLER
eBokNorden
SIZE
20.6
MB

Customers Also Bought

mitt liv mitt liv
2012
Photo Book Photo Book
2012
What to Do When You Hate Your Job What to Do When You Hate Your Job
2012
100+ Quotable Quotes by & about Dr. Ron Paul~ a Real Amer-I-Can! 100+ Quotable Quotes by & about Dr. Ron Paul~ a Real Amer-I-Can!
2012
How I Built a Worldwide Business at 15 How I Built a Worldwide Business at 15
2012
Inspiration to Live Your MAGIC!™ Inspiration to Live Your MAGIC!™
2012