• $14.99

Publisher Description

Hva er en kvinne? Hvordan blir hun til, eller går under, som menneske?


Märta Tikkanen, Susanne Brøgger, Herbjørg Wassmo, Eldrid Lunden, Naja Marie Aidt, Pia Tafdrup, Sofi Oksanen, Sara Stridsberg, Birgitta Trotzig og Katarina Frostenson tematiserer disse spørsmålene i sine forfatterskap.


Disse forfatterne representerer to generasjoner prisbelønte kvinnelige forfattere i Norden. De representerer ulike genre, og alle finnes de innenfor den nordiske litterære feministiske kanon de siste tiårene.


I denne boka snakker de om hva deres forfatterskap forteller oss om tiden vi lever i, og tiden deres bøker er skrevet i – hvordan ulike tematiske vinklinger peker på grunnleggende eksistensielle problemer og vilkår for den moderne nordiske kvinne. Disse forfatterne stiller de gamle spørsmålene om natur og kultur, om indre og ytre landskaper, om kvinne og mann, men i en ny setting.


Perspektivet på den kvinnelige forfatteren, hennes litterære stemme og hennes fortelling, gir oss innsikt i kvinnelige forfatteres kår og ytringsmuligheter i Norden de siste 50 år.

Birgitte Huitfeldt Midttun er cand.philol i litteraturvitenskap og skribent. Hun har erfaring som forlagsredaktør og har skrevet artikler for det amerikanske tidsskriftet Hypatia samt en rekke norske magasiner, tidsskrifter og aviser; Aftenposten, Bergens Tidende, Vinduet, Morgenbladet, Samtiden, m.fl. Til daglig jobber hun med et forskningsprosjekt tilknyttet Ibsensenteret. Prosjektet tar for seg kjønn i Ibsens Romersholm og Hedda Gabler i lys av feministisk teori.

GENRE
Nonfiction
RELEASED
2013
December 6
LANGUAGE
NB
Bokmål
LENGTH
290
Pages
PUBLISHER
Humanist forlag AS
SELLER
eBokNorden
SIZE
5
MB

More Books by Birgitte Huitfeldt Midttun