• $6.99

Publisher Description

Az asztékok világvégéről, az asztrológusok pólusváltásról, a tudósok általános felmelegedésről, meg néha jégkorszakról beszélnek a híradókban, amit viszont már egyre kevésbé nézünk úgy és ott ahogy eddig tettük.
Üdvözlünk a médiaforradalom kellős közepén! Szerencsés vagy, mert nem csak szemtanúja, hanem, cselekvő részese is lehetsz a média-paradigmaváltásnak. Bár a tömegkommunikáció alapgondolatát már Néró császár kimondta: "Kenyeret és cirkuszt a népnek!", az első tudományos tömegkommunikátor a náci Németország propaganda minisztere Goebels volt.
Akié a kamera, azé a hatalom. Később aztán nem csak a diktátorok, hanem a legdemokratikusabb államok is kizárólag az Ő általa tervezett óriásszócsőben tudtak gondolkodni. Aztán jött az interaktív média, a néző egyre többet beszélhetett, klikkelhetett vissza, sőt már saját kamerája, közvetítő vonala, hangosztálya, közönsége, mi több; közössége lett.
Ledőlt a technológiai monopólium, bárkiből, bárhonnan lehet megmondó ember, médiasztár... egy időre.
Aki többet akar, aki élni, sőt megélni akar az új lehetőségekkel... lehetőségekből, az vegye kezébe ezt a gyűjteményt! Ugyanis úgy tűnik változatlan, sőt erősödött ebben a médiademokratizálódási folyamatban a mozgókép, a videó ereje, másrészt pedig a profizmus iránti igény. Ugyanis hiába a boltban kapható szuper kamera, profi vizuális írástudás is kell ahhoz, hogy a második, a harmadik, meg a sokadik megélhetést biztosító filmed is el tudd készíteni.
Ráadásul összecsúsztak a szakmák. A mini eszközöket mini-, leginkább egyszemélyes stábok tartják a kezükben... vagy valami mozgató szerkeszeten. Viszont oktató anyagok, újmédia nyelvet beszélők hiányában önképző körök alakulnak a neten, vagy az öregmédia nyelvét próbálják adaptálni az új viszonyokra.
Ez a környezet és az új formanyelvre éhezők hívták életre ezt a jól tematizált, könnyen érthető, sok tapasztalatra épülő könyvet, ami nem újabb elefántcsontvárba zárt elméleti fejtegetésgyűjtemény, hanem a régi magyar mondás bizonyítéka: "Gyakorlat teszi a mestert!... DSLR géppel a kezében."

NAGYISTÓK TIBOR
videoújságíró, szerkesztő-riporter, médiatanár (Magyar Televízió)

GENRE
Arts & Entertainment
RELEASED
2014
April 30
LANGUAGE
HU
Hungarian
LENGTH
217
Pages
PUBLISHER
Gyula Kazari
SELLER
Smashwords, Inc.
SIZE
241.5
KB

More Books by Gyula Kazari