Violența psihică, manual de autoapărare Violența psihică, manual de autoapărare

Violența psihică, manual de autoapărare

    • $11.99
    • $11.99

Publisher Description

Să ripostezi, să răspunzi cu aceeași monedă sau să acuzi la rândul tău? Cum să faci față șantajului emoțional, una dintre formele perfide ale manipulării? Secretul este comunicarea autentică, în orice context. Cunoscută drept Comunicare Nonviolentă, concept introdus de psihologul american Marshall B. Rosenberg, acest tip de comunicare, amintit de Ariane Calvo, reprezintă o serie de instrumente care au drept scop eliminarea violenței din dialogurile de zi cu zi. Exprimarea propriilor sentimente, nevoi și așteptări este primul pas în atenuarea conflictului.

Marilou a fost supusă unei umilințe repetate prin comparațiile pe care apropiații le făceau între ea și sora sa. David a avut o relație romantică în care partenera l-a manipulat, iar Clément a fost trau-matizat în copilărie de tatăl său vitreg. Din fericire, mai târziu, toți au reușit să recunoască dezechi-librele sufletești suferite și să înceapă un proces de vindecare.

Controlul, constrângerile, jignirile, atitudinea pasiv-agresivă și hărțuirea morală sunt doar câteva dintre formele insidioase ale abuzului psihic. Volumul de față îi analizează amănunțit mecanismele mai puțin evidente, pro-punând totodată o serie de tehnici care te vor ajuta să faci primii pași spre o viață armonioasă.

GENRE
Health, Mind & Body
RELEASED
2023
June 12
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
215
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SELLER
SC CURTEA VECHE PUBLISHING SRL
SIZE
968.9
KB

More Books by Ariane Calvo

Sagesse des chakras au féminin Sagesse des chakras au féminin
2024
La psychologie en 50 notions clés pour les Nuls, 2e éd La psychologie en 50 notions clés pour les Nuls, 2e éd
2023
L'Autonomie émotionnelle L'Autonomie émotionnelle
2022
Petit guide de survie psychologique en temps de crise sanitaire Petit guide de survie psychologique en temps de crise sanitaire
2021
Manuel d'auto-défense contre les violences psychologiques Manuel d'auto-défense contre les violences psychologiques
2020
Petit Livre de - Le décodeur des violences psychologiques Petit Livre de - Le décodeur des violences psychologiques
2019