Ambulance

    • 9,99 €
    • 9,99 €

Publisher Description

'Wellicht het allergrootste talent in de Scandinavische literatuur.' De Standaard

Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in huishoudfolie wikkelt; over een man die een waardeloze, uiterst dodelijke kopie van de originele airbag verkoopt; en over een weduwnaar die zijn vrouw zo erg mist dat hij vanuit een heteluchtballon dozen met kiekjes van hem en zijn vrouw over de rand kiepert en ze over de stad laat regenen.
Terwijl zij ieder op eigen wijze het hoofd bieden aan de eenzaamheid, weerklinken in de stad sirenes van rondrijdende ambulances.

Johan Harstad werd bekend met zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? Hierna schreef hij Hässelby, een David Lynch-achtig verhaal over een man die al tweeënveertig jaar bij zijn vader woont. In 2011 verscheen zijn young adult sf-roman Darlah.
Ambulance is voor Harstad een dierbaar boek. In het nawoord schrijft hij: `Ik denk dat de meeste schrijvers ten minste één keer dezelfde ervaring hebben gehad. De ervaring dat een boek zich vanzelf leek te schrijven, dat het gewoon in hun leven binnenkwam, met gillende sirenes, en het enige wat je kon doen was je er gewoon aan vastklampen en schrijven alsof je leven ervan afhing. Voor mij was Ambulance zo'n boek.

`Harstad is een meesterlijk bedenker van slimme, krachtige typeringen.' NRC Handelsblad

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2014
13 February
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
131
Pages
PUBLISHER
Podium b.v. Uitgeverij
SIZE
2.4
MB

More Books by Johan Harstad

2017
2019
2022
2019
2019
2018