Een stad vol Chasch Een stad vol Chasch
Boek 1 - Tschai

Een stad vol Chasch

  • 4,99 €
  • 4,99 €

Publisher Description

Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten met hun verkennersboot neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen — de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Waunder overleeft de landing niet en voor Adam Reith, vastberaden een manier te vinden om naar de Aarde terug te keren, begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners. 

Een stad vol Chasch is het eerste boek van de Tschai-cyclus, een van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de science-fiction. Jack Vance schept er een wereld met buitenissige culturen, religies, en gebruiken zoals alleen hij dat kan. 


Een stad vol Chasch is deel 34 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: David Russell. Een eerdere versie van de vertaling van Erik Zwierd verscheen bij Meulenhoff, Amsterdam 1968. De Spatterlight editie bevat een door de vertaler herziene versie van de tekst en is conform de gerestaureerde tekst van de Vance Integral Edition.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2018
  25 March
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  176
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.6
  MB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Lens Larque Lens Larque
  2018
  Het Paleis van de Liefde Het Paleis van de Liefde
  2018

  Other Books in This Series

  Onder de Wankh Onder de Wankh
  2018
  De Dirdir De Dirdir
  2018
  De Pnume De Pnume
  2018