Ons soort mensen

    • 4.4 • 14 Ratings
    • 9,99 €
    • 9,99 €

Publisher Description

Ons soort mensen van Juli Zeh vertelt het verhaal van ‘ons kent ons’ en macht in een plattelandsdorpje in het huidige tijdsbestek. Moderne klassieker en genomineerd voor de Europese Literatuurprijs.


Juli Zeh heeft met Ons soort mensen een meesterwerk geschreven.

Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen. Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen. Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper, die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp – hoeveel intriges kunnen de bewoners aan?

Juli Zeh ontleedt de personages meesterlijk en met subtiele humor en laat hun ware gezichten zien. Ons soort mensen is een internationale bestseller.

‘Ons soort mensen is een prachtige roman waarin een moderne plattelandsidylle wordt doorbroken met de aanleg van een windmolenpark – en de psychologie van betrokkenen secuur wordt ontleed. ‘ – de Groene Amsterdammer

‘Het is een heerlijk en knap spel van steeds op het verkeerde been gezet worden, het in je handen klappen uit herkenning of juist het krommen van je tenen om diezelfde reden. Zeh is nietsontziend en zeer, zeer zorgvuldig in haar observaties.’ – NRC Handelsblad

‘Ons soort mensen is een roman van het klassieke soort, verwant aan het werk van Jonathan Franzen.’ – de Volkskrant

'Wat een geweldig slimme en geestige schrijfster is Juli Zeh'- Trouw

‘Een van de belangrijkste schrijvers in Europa.’ – Noordhollands Dagblad

GENRE
Fiction & Literature
RELEASED
2016
3 October
LANGUAGE
NL
Dutch
LENGTH
492
Pages
PUBLISHER
AmboAnthos
SIZE
1.4
MB

More Books by Juli Zeh

2013
2019
2021
2010
2016
2014

Customers Also Bought

2020
2014
2022
2013
2021
2020